"BRČKA SE KAO DA JE U SVOJOJ KADI": Čovek se kupa u fontani - scena nasmejala Beograđane (FOTO)

Novosti online

25. 07. 2022. u 16:11

VISOKE temperature širom Srbije primorale su ljude da nađu bio koji način da se rashlade.

БРЧКА СЕ КАО ДА ЈЕ У СВОЈОЈ КАДИ: Човек се купа у фонтани - сцена насмејала Београђане (ФОТО)

Foto: Printscreen Twitter/dentistolog

Beograđani su spas od vrućina pronašli na gradskim kupalištima, jezerima, ali i fontanama.

Jedan muškarac u prestonici privukao je posebnu pažnju. On se nije brčkao u fontani, već je u njoj ležao opušteno, kao da je kod kuće, u svojoj kadi, ili u nekom spa centru.

Kako bi boravak na otvorenom bio što podnošljiviji zbog najavljenih tropskih vrućina, JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" postavilo je cisterne sa pijaćom vodom na najprometnijim lokacijama u prestonici.

Cisterne, koje u proseku nose 10 kubika voda, od 10 do 19 časova biće na Trgu republike kod Staklenca, na biletarnici Beogradskog sajma u smeru ka Čukarici, u Cara Dušana kod Pupinovog mosta u Zemunu, na kružnom toku kod GO Novi Beograd, na Zelenom vencu i Banjici. Takođe, vozila sa pijaćom vodom poslata su u Mladenovac i Vrčin.

- Ekipe "Vodovoda" proverile su funkcionalnost svih gradskih česmi i fontana koje su u našem sistemu održavanja - kažu iz ovog preduzeća. - Blagovremeno smo obavili sve pripremne radove kako bismo spremni dočekali letnji period i maksimalnim angažovanjem svojih izvorišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbedili dovoljne količine vode za sve potrošače u Beogradu. Sistem vodosnabdevanja u prestonici je stabilan i radi maksimalnim kapacitetom, te proizvodimo 6.600 litara u sekundi.

BONUS VIDEO - SPEKTAL U BEOGRADU: Čarobnim vatrometom završen koncert fado dive Marize

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)