MUKE STANARA JOŠ TRAJU: Žitelji zemunske ulice Kolonija B posle poplava bez pomoći

Š. M.

12. 07. 2022. u 13:08

NI posle nedelju dana od strašnog nevremena koje je zadesilo Zemun i poplavilo mnogobrojna domaćinstva, posebno u ulici Kolonija B, opština nije formirala komisiju koja bi popisala pričinjenu štetu. Veliki broj stanara nije se trajno vratio u svoje domove, ali ih redovno obilaze i provetravaju.

МУКЕ СТАНАРА ЈОШ ТРАЈУ: Житељи земунске улице Колонија Б после поплава без помоћи

Foto: D. Milovanović

Kako su se reporteri "Novosti" uverili dan posle nevremena koje je 5. jula pogodilo prestonicu, voda u brojnim domaćinstvima bila je visine preko pola metra. Nameštaj je potpuno uništen, a materijalna šteta ogromna.

- O svom trošku uspeli smo da saniramo određene stvari, očistili stanove i izbacili sve što je uništeno. Gotovo kompletan nameštaj je propao i može samo da se baci. Takođe, u domaćinstvima se još uvek oseća smrad, pa trenutno nije moguće živeti u njima. Stalno zovemo Opštinu Zemun da vidimo ima li nekog rešenja. Kako nam kažu, komisija za procenu štete još uvek nije formirana, pa sve zavisi od Grada. A kada će se to desiti, niko sa sigurnošću ne zna - za "Novosti" priča predstavnik stanara Aleksandar Angelovski.

Bračni par Vitomir i Julijana Najdoski, koji je tokom nevremena ostao zaglavljen na kauču svog doma, pa je po njih morala da dolazi vatrogasna ekipa, ne može da se vrati u stan.

- Najdoski su trenutno smešteni u Pančevu, ali dolaze svakog dana da provetre i obiđu stan - priča Angelovski. - Parket u mom domaćinstvu potpuno je popucao, pa ću morati sve da menjam. Trenutno sam sa porodicom na Novom Beogradu, dok se situacija ne popravi. Zvali smo i ekipe za dezinfekciju, međutim, još uvek niko nije došao. I ostali stanari u broju 17 morali su da se isele iz svojih stanova, ali i da bace veliki broj stvari.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)