JATO RIBA ISKAKALO IZ VODE U BEOGRADU: Šta se krije iza neobičnog prizora na Savi (VIDEO)

A. V. V.

12. 07. 2022. u 12:47

NEOBIČAN prizor ugledali su stanovnici glavnog grada u subotu uveče šetajući pored reke Save. Naime, iz vode je izvesno vreme iskakalo jato riba koje su se praćakale po površini.

ЈАТО РИБА ИСКАКАЛО ИЗ ВОДЕ У БЕОГРАДУ: Шта се крије иза необичног призора на Сави (ВИДЕО)

Foto: Srbija lajv Instagram

Iznenađujuću situaciju snimili su prolaznici i video okačili na društvene mreže. Među razlozima za ovakvo ponašanje riba navode se buka, opasnost od drugih životinja ili migracije...

Video-snimak brzo je privukao pažnju korisnika koji su se u komentarima zapitali zbog čega su ribe bile ovako "nemirne". Neki su napisali da je reč o ribi tolstolobik koja, kada se uznemiri, zbog buke iskače iz vode.

Iako nije poznato da li je reč o ovoj vrsti, ribolovci su ranije isticali da ovakvo ponašanje nije neobično kod tolstolobika jer se dešava da jato ovih riba skače uvis od vibracije motora čamca ili ako ih napadne neka veća "zverka". Osim toga, buka u ovom delu prestonice nije retka, pa mnogi misle i da su se ribe "uzbunile" od muzike iz obližnjih splavova.

KOMENTARI

SNIMAK riba kako iskaču iz Save pribrao je i dosta komentara, pa su se izdvojile i neke šaljive opaske: "Padala je kiša, pa su iskakale da se kupaju", "Neko lovi na struju", "Kao da se kuvaju u malo većem loncu", "Igraju kolo"...

S druge strane, iskakanje iz vode nekad može biti povezano i sa migracijama. Na primer, mnogi ribolovci znaju da se šarani često otkrivaju skokovima na određenom mestu, što se dešava kada ove ribe počnu da se okupljaju pre početka "selidbe".


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave