STANARI OSTAJU U DOMOVIMA: Na jesen treba da počne obnova uleglih zgrada u zemunskoj ulici Milana Uzelca

S. V.

06. 07. 2022. u 12:00

DOK budu trajali radovi na stabilizaciji zgrada u zemunskoj ulici Milana Uzelca, stanari koji žive u ulazima 9 i 11 neće morati da napuštaju svoje domove.

СТАНАРИ ОСТАЈУ У ДОМОВИМА: На јесен треба да почне обнова улеглих зграда у земунској улици Милана Узелца

Foto GO Zemun

Tokom ove sedmice biće raspisan tender za izvođača radova, a majstori će od početka jeseni raditi po projektu stručnjaka sa Građevinskog fakulteta kako bi se ovaj dugogodišnji problem rešio.

To je juče, tokom obilaska višespratnica u Milana Uzelca i razgovora sa stanarima ugroženih zgrada, rekao predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević. On ih je informisao o svim budućim aktivnostima, kao i o načinu i dinamici radova na sanaciji u utvrđenju temelja slegnutih objekata.

- Na inicijativu GO Zemun, za potrebe rekonstrukcije ovih zgrada urađen je projekat sanacije i Grad Beograd je obezbedio potrebna sredstva. Ove nedelje biće raspisan tender, a radovi kreću početkom jeseni. To su aktivnosti koje smo obećali stanarima.

Gavrilo Kovačević juče u Milana Uzelca, Foto GO Zemun

Izvođači sa iskustvom realizovaće komplikovane radove, kako bi se vratila stabilnost noseće konstrukcije i ljudi će biti bezbedni u svojim domovima - objašnjava Kovačević.

Sredinom avgusta 2018, posle obilnih padavina i pucanja vodovodne cevi, višespratnice u Ulici Milana Uzelca 9 i 11 i Marije Bursać 2 slegle su se za oko desetak centimetara. Fasada je počela da otpada, zidovi su se odvajali i pucali, krov se pomerio, a Zemunci su se plašili da spavaju u svojim domovima.. Više od 120 stanova bilo je ugroženo.

Projekti

KOVAČEVIĆ najavljuje da je u toku izrada projekta za rekonstrukciju Ulice Milana Uzelca, od Prvomajske do Zlatiborske, te Marije Bursać od Milana Uzelca do Žorža Matea.

Obnova, sem asfaltiranja, uključuje i zamenu vodovodne i kanalizacione mreže, te uređenje kišnih odvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

KRUG OKO SLONARE TRČI 150 MALIŠANA: U zoološkom vrtu na Kalemegdanu u subotu još jedan dečji maraton