"DIVLJA" ZGRADA ČEKA I SMETA: Upravni sud obustavio rušenje nelegalnog objekta u Đorđa Kratovca na Lekinom brdu

Š.M.

25. 06. 2022. u 10:23

GRAĐEVINSKA inspekcija donela je rešenje kojim se od investitora bespravnog objekta u Ulici Đorđa Kratovca 22 tražilo da ukloni nelegalne kvadrate, ali Upravni sud je stopirao izvršenje dok se ne okonča postupak ozakonjenja.

ДИВЉА ЗГРАДА ЧЕКА И СМЕТА: Управни суд обуставио рушење нелегалног објекта у Ђорђа Кратовца на Лекином брду

Foto privatna arhiva

To se dogodilo u aprilu prošle godine, a Sekretarijat za inspekcijske poslove nam je juče, na pitanje o sudbini ovog gradilišta, prosledio odgovor identičan prošlogodišnjem.

Divlje gradilište na Lekinom brdu zatvarano je više od deset puta, a brat investitora tada je zapretio samoubistvom sa nezavršene zgrade.

Reporteri "Novosti" uverili su se da sve stoji na "mrtvoj tački", a objekat koji nema potrebne papire za gradnju trenutno ima šest spratova. Radnika na gradilištu nema, kao ni table koja donosi više informacija o izgledu buduće zgrade i rokovima za njen završetak.

- Građevinski inspektor vodi postupak nadzora nad izgradnjom objekta u Ulici Đorđa Kratovca, na katastarskoj parceli 2659 KO Voždovac - rekli su nam u Sekretarijatu.

- Kako je investitor odstupio od građevinske dozvole, rešenjem je naređeno uklanjanje radova izvedenih mimo plana. Gradska inspekcija zakazala je uklanjanje svih bespravno izvedenih radova, međutim, u toku postupka Upravni sud je doneo Rešenje kojim se Sekretarijatu za inspekcijske poslove zabranjuje uklanjanje bespravnih radova dok se postupak ozakonjenja ne okonča. Inspekcijski nadzor je i dalje u toku.

KRAJ PORODIČNIH KUĆA

OSIM što je prekršio propise, investitor je radovima uništio i ogradu suseda na adresi Đorđa Kratovca 24. Tenda je nagrižena od betona sa gradilišta, a zgrada im je zaklonila svetlost. Inače, ovim krajem Lekinog brda dominiraju porodične zgrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!