NAJLEPŠE LICE NAŠE PRESTONICE: Grad Beograd nagradio đake generacije osnovnih i srednjih škola

B. B.

22. 06. 2022. u 10:33

URADILI ste veliku stvar. Veliko je odricanje iza vas i vaših porodica. Došli ste na vrh, ali još teže je na vrhu ostati.

НАЈЛЕПШЕ ЛИЦЕ НАШЕ ПРЕСТОНИЦЕ: Град Београд наградио ђаке генерације основних и средњих школа

Foto N. Skenderija

Osnovcima želim da budu najbolji srednjoškolci, srednjoškolcima da postanu najbolji studenti. Kada završite studije, želim da u svojim profesijama budete najbolji i pravi predstavnici svoje zemlje. Mi smo tu da vas podržimo na vašem putu uspeha.

Ovu poruku je Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, uputio đacima generacije prestoničkih osnovnih i srednjih škola, na prijemu organizovanom u njihovu čast.

Najbolje među najboljima pozdravio je ministar prosvete Branko Ružić, ističući da iza njihovog rada stoji veliko zalaganje, trud i podrška nastavnika i roditelja. On je istakao da je velika čast i uspeh biti među 300 najboljih prestoničkih đaka.

Foto N. Skenderija

- Vi ste najlepše lice našeg lepog Beograda, ali najbolji svedoci da naša profesija ima smisla - rekao je Dejan Nedić, predsednik Skupštine Društva direktora škola Srbije. - Neka su vam sva jedra podignuta i svi jarboli spremni. Plovite u nove pobede i zaokružite svoja znanja. Radujte se tome, mladost i znanje su sloboda. Vidimo se u budućnosti, ona pripada vama.

On je pročitao pesmu koju je napisao - "Učenicama generacije sa poštovanjem".

Foto N. Skenderija

Svoje mlađe kolege pozdravio je Aleksandar Kukolj, đak generacije u OŠ "Desanka Maksimović" i Drugoj ekonomskoj školi, a danas prvak Evrope u džudou i vicešampion sveta.

- Želim da vam nikad ne nedostaje energije i vremena u potrazi za onim što vas suštinski ispunjava ili želite da radite - rekao je Kukolj. - Mladi ste, probajte, pokušavajte, grešite, uspećete. Nemojte štedeti tu energiju, jer od toga da li ćete pronaći ono što vas stvarno ispunjava ili volite da radite zavisiće i kvalitet života koji će vam biti lepši.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)