POČELA PODELA BESPLATNIH KOMPLETA: Udžbenici u školama do 20. juna

B. B.

16. 06. 2022. u 15:31

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić uručio je komplet besplatnih udžbenika učenicima prvog i drugog razreda OŠ "Milena Pavlović Barili" u Višnjičkoj banji.

ПОЧЕЛА ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ КОМПЛЕТА: Уџбеници у школама до 20. јуна

Foto: Skupština grada

Grad je nastavio akciju pomoći roditeljima i kupio 34.000 kompleta udžbenika, koje će izdavači podeliti školama do 20. juna. Iz budžeta je za te namene izdvojeno oko dva miliona evra.

Prema rečima Vesića, ove godine proces je skraćen, pa roditelji više ne moraju da se prijavljuju za udžbenike, jer sva deca koja su upisana u školu imaju pravo da dobiju knjige. Grad direktno plaća izdavaču, koji dostavlja komplete udžbenika osnovnim školama.

- Kupujemo četiri udžbenika - "Svet oko nas", "Srpski jezik", "Matematika" i izabrani strani jezik, a cena paketa je oko 60 evra, zavisno od izdavača - rekao je Vesić. - Grad je potpisao ugovor sa 12 izdavačkih kuća, na osnovu broja učenika drugog razreda i broja budućih prvaka.

On je rekao i da će Grad nastaviti da kupuje tablet računare za učenike osnovnih škola, ove godine za trećake, koji će ih dobiti u septembru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

BEKIM SE VIĐAO SA MUŠKARCIMA: Branka tek posle smrti saznala - ovo nikada neće moći da preboli