POČELA PODELA BESPLATNIH KOMPLETA: Udžbenici u školama do 20. juna

B. B.

16. 06. 2022. u 15:31

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić uručio je komplet besplatnih udžbenika učenicima prvog i drugog razreda OŠ "Milena Pavlović Barili" u Višnjičkoj banji.

ПОЧЕЛА ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ КОМПЛЕТА: Уџбеници у школама до 20. јуна

Foto: Skupština grada

Grad je nastavio akciju pomoći roditeljima i kupio 34.000 kompleta udžbenika, koje će izdavači podeliti školama do 20. juna. Iz budžeta je za te namene izdvojeno oko dva miliona evra.

Prema rečima Vesića, ove godine proces je skraćen, pa roditelji više ne moraju da se prijavljuju za udžbenike, jer sva deca koja su upisana u školu imaju pravo da dobiju knjige. Grad direktno plaća izdavaču, koji dostavlja komplete udžbenika osnovnim školama.

- Kupujemo četiri udžbenika - "Svet oko nas", "Srpski jezik", "Matematika" i izabrani strani jezik, a cena paketa je oko 60 evra, zavisno od izdavača - rekao je Vesić. - Grad je potpisao ugovor sa 12 izdavačkih kuća, na osnovu broja učenika drugog razreda i broja budućih prvaka.

On je rekao i da će Grad nastaviti da kupuje tablet računare za učenike osnovnih škola, ove godine za trećake, koji će ih dobiti u septembru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)