JAVNI POZIV ZA KUPOVINU NEKRETNINE: Za seosku kuću izbeglicama po 1,7 miliona

A. V. V.

28. 05. 2022. u 11:45

JAVNI poziv za izbor korisnika pomoći za kupovinu seoske kuće s okućnicom i jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu za izbeglice koje imaju prebivalište u Beogradu, objavio je Gradski sekretarijat za socijalnu zaštitu.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА КУПОВИНУ НЕКРЕТНИНЕ: За сеоску кућу избеглицама по 1,7 милиона

Foto:

 Porodična domaćinstva moći će da računaju na pomoć u iznosu od 1.700.000 dinara (1.500.000 dinara za otkup seoske kuće s okućnicom, a 200.000 dinara za dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće s okućnicom).


- U saradnji s Komesarijatom za izbeglice i migracije Sekretarijat za socijalnu zaštitu realizuje kupovinu najmanje pet seoskih kuća s okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće s okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti u cilju stvaranja i poboljšanja njihovih uslova stanovanja.

Rok za prijavu na javni poziv za dodelu navedene pomoći je 11. jul 2022. godine - rekla je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević. 

ZBRINULI 1.422 PORODICE


GRAD Beograd je od 2014. do 2022. godine stambeno zbrinuo 1.422 porodice izbeglica putem dodele paketa građevinskog materijala, otkupa seoskih kuća s okućnicom, dodele montažnih kuća, kao i dodelom stambenih jedinica u zakup s mogućnošću otkupa, što znači da je više od 5.000 osoba dobilo svoj krov nad glavom i to putem Regionalnog stambenog programa, kao i budžetskih sredstava - istakla je Stanisavljevićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna