HULIGANI LOMILI PO ADI CIGANLIJI: Oštećene prostorije osoba s invaliditetom tokom prvomajskih praznika

Š. M.

05. 05. 2022. u 06:47

TOKOM prvomajskog uranka, grupa zasada neidentifikovanih osoba obila je vrata i totalno uništila dva toaleta namenjena osobama sa invaliditetom! Užasan prizor zatekli su korisnici ovih prostorija.

ХУЛИГАНИ ЛОМИЛИ ПО АДИ ЦИГАНЛИЈИ: Оштећене просторије особа с инвалидитетом током првомајских празника

Foto SOSIB

Savez osoba sa invaliditetom na najpoznatijem prestoničkom izletištu na korišćenje ima terene i kamp u sklopu kog se nalaze svlačionica, prostor za rekvizite i dva u potpunosti pristupačna toaleta.

- Posle završetka prvomajskih praznika zatekla nas je jedna katastrofalna situacija - ističu iz gradskog udruženja osoba sa invaliditetom.

- Ovo mesto predstavlja pravu oazu za treniranje i druženje osoba sa invaliditetom. U ranim jutarnjim satima 1. maja grupa neidentifikovanih vandala, na osnovu informacija, njih sedmorica, i pored tabli na kojima piše da je objekat namenjen osobama sa invaliditetom, obila je vrata. Totalno su uništili dva toaleta, iza kojih su ostali samo zidovi sa pločicama i iscrtanim grafitima.

Foto SOSIB

Takođe, sva sanitarija i sve što se nalazilo u toaletima totalno je uništeno, uključujući i sto za stoni tenis, a polomljeni su i oluci za kišnicu.

- Oštro osuđujemo uništenje prostorija Centra za osobe sa invaliditetom, koji je trenutno potpuno neupotrebljiv - ističe za "Novosti" Miodrag Jović iz JP "Ada Ciganlija".

- Kamere koje imamo pokrivaju samo sportske terene, dok je obezbeđenje nadgledalo veliku površinu, pa je bilo teško sve ispratiti, posebno tokom prvomajskih praznika. Neko je sa namerom, verovatno pod dejstvom alkohola, polomio zaštitnu rešetku i uništio objekat.

Mi ćemo učiniti sve da štetu saniramo u što kraćem roku, uz pomoć Grada ili saveza osoba sa invaliditetom, kako bi tokom letnjih meseci mogao da se koristi.

CENTAR OTVOREN 2010. GODINE

CENTAR za osobe sa invaliditetom nalazi se između Ade Safari i rukometnih igrališta kod kružnog toka, u neposrednoj blizini Holmerove trim-staze.

Svečano je otvoren u julu 2010. godine i predstavlja zajednički projekat Ministarstva omladine i sporta, Opštine Čukarica i JP "Ada Ciganlija". Prostire se na 700 kvadrata i poseduje ograđeno multifunkcionalno igralište, pomoćni objekat sa kancelarijom, svlačionice, toalet, ostavu i prostor za odlaganje opreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)