''FILMIĆ'' KAO BAJKA: U Filmskom gradu otvoren najsavremeniji vrtić, deca stižu 25. aprila

B. B.

16. 04. 2022. u 10:56

PRESTONICA je dobila najsavremeniji vrtić "Filmić" u Filmskom gradu. Već posle Uskrsa, 26. aprila, u obdanište će se useliti mališani. Mesta ima za oko 300 dece, a Direkcija za gradsko građevinsko zemljište za izgradnju je izdvojila oko 305 miliona dinara. Objekat je predat predškolskoj ustanovi "Čukarica" na korišćenje.

ФИЛМИЋ КАО БАЈКА: У Филмском граду отворен најсавременији вртић, деца стижу 25.  априла

Foto Beoinfo

Prema rečima gradskog sekretara za dečje obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka, sve formalnosti su završene i stekli su se uslovi da mališani krenu u novi vrtić. On je najavio da će do septembra početi da rade još dva vrtića, a u toku je gradnja još nekoliko novih.

- Vrtić je opremljen nameštajem iz Fondacije "Novak Đoković" kroz projekat "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje", a Sekretarijat je obezbedio didaktička sredstva, potrošni materijal i deo nameštaja - kaže Biljana Gajić, direktorka PU "Čukarica".

Foto Beoinfo

- Dvorište je prilagođeno potrebama dece i projektovano po uzrastima, sa toboganima, penjalicama, ljuljaškama, klackalicama, trim-stazom, košem, otvorenom učionicom.

Ona ističe da mališani imaju i bašte, u kojima će moći da sade voće i povrće. Ovo je jedini vrtić koji ima senzornu sobu, kao i podno gejanje, što je veoma važno u jaslicama.

Takođe, u objektu postoji i centralno ozvučenje, sistem prečišćavanja vazduha i obezbeđen je video-nadzor.

Uz Gaka, novi vrtić obišao je i predsednik Go Čukarica Srđan Kolarić. On je najavio dalje širenje kapaciteta na Čukarici, gde u obdaništa ide skoro šest hiljada mališana.

Grad je uložio 305 miliona dinara, Foto Beoinfo

KUMOVALI DECA I RODITELjI

PRESREĆNI smo što smo dobili ovako moderan vrtić, u kome će biti pet jaslenih grupa i šest vrtićkih - kaže Biljana Gajić, direktorka PU "Čukarica". 

- Ime vrtića odabrali su deca i roditelji glasanjem na Instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti