PUNA ČAŠA STRAHA OD ZAGAĐENE VODE: Posle izliva septičke jame u rov sa vodovodnom cevi, žitelji Krnjače oprezni

Novosti online

15. 04. 2022. u 16:53

ŽITELjI Ulice 3 u Partizanskom bloku u naselju Krnjača iščekuju rezultate uzorkovane vode iz gradske vodovodne mreže, posle izliva septičke jame u rov sa vodovodnom cevi.

ПУНА ЧАША СТРАХА ОД ЗАГАЂЕНЕ ВОДЕ: После излива септичке јаме у ров са водоводном цеви, житељи Крњаче опрезни

Foto M. Anđela

Iako prema zvaničnom objašnjenju "Vodovoda" do mešanja otpadne i čiste vode nije došlo, meštani ovog kraja jednoglasni su u odluci da vodu iz instalacija neko vreme neće koristiti za piće. Posle četiri dana potpune nestašice u 29 objekata u ulici, u sredu po podne iz njihovih česama potekla je tehnička voda, uz upozorenje da je ne piju. Prema najavi "Vodovoda", čista voda poteći će sutra.

U Krnjači se u subotu dogodila havarija, tokom intervencije ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", koja je pokušavala da otkloni kvar na mreži. U rov u kome se nalazi cevovod izlile su se fekalije kada je probijen zid septičke jame u neposrednoj blizini. Rupa je i dalje otvorena i u njoj još ima fekalne vode, a neprijatni mirisi šire se Partizanskim blokom.

- Dok su radnici kopali, obrušio se deo zida od septičke jame i fekalna voda se ulila u rov u kome je bila napukla cev - objašnjava za "Novosti" Zoran Jančeski, koji stanuje u Ulici 3.

- Dolazile su i ekipe koje su uzele uzorak. Poslate su nam dve cisterne iz kojih se snabdevamo, što donekle olakšava situaciju. Ceo jedan krak ulice je ostao bez vode, osim kuća i nekoliko višespratnica, pa je sigurno više desetina ljudi zahvaćeno ovom mukom. Iskreno, ne mogu ni da zamislim kako je ljudima koji imaju malu decu. Mi odrasli ćemo se nekako snaći.

Foto M. Anđela

Prema rečima žitelja Partizanskog bloka, oni su se obratili Gradu i Opštini Palilula sa sugestijom da se cela napukla cev zameni jer je od azbesta.

- U delu u kojem su izgrađene zgrade, septičke jame su povezane cevima i strahujemo da se opet ne desi slična situacija - objašnjavaju komšije.

Stanovnici ovog dela Krnjače, koje nije zakačila ova havarija, takođe su skeptični u vezi sa vodom. Kako su nam rekli, iako do njihovih domova idu druge cevi, nisu sigurni u ispravnost cele vodovodne mreže, pa ovih dana ne piju česmovaču.

Partizanski blok u Krnjači, Foto M. Anđela

DEZINFEKCIJA I ISPIRANjE CEVOVODA

KAKO su za "Novosti" rekli u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", žitelji ovog palilulskog naselja vodu bi mogli da očekuju u subotu.

Prema zvaničnom objašnjenju, voda na mreži bila je zatvorena, pa nije došlo do prodora otpadne vode u sistem koji je u njihovoj nadležnosti. Kažu i da su njihove ekipe dezinfikovale i isprale cevovod.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna