MEŠANJE ČISTE I OTPADNE VODE: U naselju Krnjača izlila se kanalizacija u iskopani rov gde se nalaze cevi

A. Z. K.

14. 04. 2022. u 09:50

POJEDINI žitelji naselja Krnjača u 29 objekata od subote nemaju vode, nakon što su se fekalije izlile u rov u kome se nalazi cevovod.

МЕШАЊЕ ЧИСТЕ И ОТПАДНЕ ВОДЕ: У насељу Крњача излила се канализација у ископани ров где се налазе цеви

Krater s vodom u Partizanskom bloku, Foto Privatna arhiva

Havarija se desila tokom vikenda dok su ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" popravljale kvar na mreži u Ulici Partizanski blok. Kako su saopštili u ovom preduzeću, žitelji ovog palilulskog naselja vodu bi mogli da očekuju u subotu.

Zabrinuti žitelji Krnjače prethodnih dana na društvenim mrežama delili su slike na kojima se vidi rov ispunjen otpadnom vodom.

- U petak je pukla cev, ekipe koje su pokušale da otklone kvar, tokom popravke probile su veliku septičku jamu od zgrada koje su nelegalno sagrađene i ona se izlila - objavio je jedan od žitelja Krnjače.

- Tada su se pomešale fekalije sa pijaćom vodom. Danima nemamo vodu i pitanje je kada će ona biti bezbedna za korišćenje.

U JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" za "Novosti" su potvrdili da su se fekalije izlile, ali je u tom trenutku voda na mreži bila zatvorena, pa nije došlo do prodora otpadne vode u mrežu koja je u nadležnosti ovog preduzeća.

- Naše ekipe dezinfikovale su i ispirale cevovod. Nadležni iz "Vodovoda" i Gradskog zavoda za javno zdravlje u utorak su uzorkovali vodu u cevovodu nakon dezinfekcije. Po dobijanju neophodnih rezultata, žitelji ovog dela Krnjače dobiće tehničku vodu koja je namenjena za sanitarnu upotrebu. Očekujemo da će od subote sistem vodosnabdevanja u potpunosti biti normalizovan.

STALNI PROBLEM

PROŠLOG marta u ovom naselju izlila se velika količina fekalnih voda u blizini stambenih zgrada, kada su i došle ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija". Oni su zajedno ispumpavali i dežurali pored otpadnih voda kako problem ne bi postao još veći. Firma koja je održavala ovaj kanalizacioni sistem bila je u stečaju, pa su odgovornost i brigu preuzeli građani i "Vodovod".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)