CILJ OBRAZOVANJE KAO U EVROPI: U Beogradu svečano otvoren šesti "Samit mladih"

A. V. V.

23. 03. 2022. u 16:02

NAŠA želja je da Kancelarija za mlade radi i na projektima neformalne edukacije u okviru kurseva, radionica i na druge načine, jer podaci u svetu pokazuju da veliki broj mladih ljudi zaposlenje dobija i na taj način.

ЦИЉ ОБРАЗОВАЊЕ КАО У ЕВРОПИ: У Београду свечано отворен шести Самит младих

Beoinfo

Ovo je danas na otvaranju "Samita mladih" u hotelu "Metropol" poručio predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, koji je ovom prilikom pozvao učesnike manifestacije da budu "aktivni činilac društva, da ne dopuste da im se događaji dešavaju, već da ih oni kreiraju i utiču na njih".

- Postigli smo dobre rezultate, mladi su jedan od naših prioriteta i razumemo šta očekujete od nas - rekao je Nikodijević. - Nastojimo da usavršimo obrazovni sistem kako bismo bili ravni sistemima razvijenih evropskih zemalja, prihvatamo nove tehnologije, saznanja i dostignuća sa ciljem da naši mladi imaju podjednako dobro obrazovanje, kao i njihove kolege u evropskim zemljama. Opremamo IT opremom sve škole, trudimo se da ponudimo praksu, a jedan od tih primera je i "BG praksa" koja omogućava najboljima da rade u našim sekretarijatima i gradskim preduzećima.

Učesnike šestog po redu "Samita mladih" koji organizuje Kancelarija za mlade Grada Beograda pozdravio je i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić.

- Svi treba da jedni drugima pružimo ruku, da Srbiju načinimo još boljim mestom za mlade ljude i obezbedimo sebi što bolju budućnost. Pozivam vas da budete aktivni i ne dozvolite da vaše životno doba bude vaš hendikep, jer društvo treba da vam da šansu, ali i vi treba da je iskoristite – kazao je Dačić.

Na "Samitu mladih" učesnici će biti u prilici da razgovaraju na temu kako da obezbede dobar posao posle studija. U dijalogu sa panelistima dobiće priliku da dođu i do odgovora na pitanje da li da nakon završenog fakulteta ulože u IT startap ili sopstveni biznis. Takođe, saznaće i šta za njihovu karijeru mogu da znače "TikTok", "Jutjub" i "Instagram".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)