BEOGRAD DOBIO 45 NOVIH KOMUNALNIH MILICIONARA: Održan svečan prijem u Starom dvoru

J.D.

23. 03. 2022. u 15:39

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas u Starom dvoru prijemu novih komunalnih milicionara. Tom prilikom im je poželeo dobrodošlicu i izrazio uverenje da će svoj posao obavljati časno i u interesu građana Beograda.

БЕОГРАД ДОБИО 45 НОВИХ КОМУНАЛНИХ МИЛИЦИОНАРА: Одржан свечан пријем у Старом двору

Privatna arhiva

– Ovo je za vas veliki dan jer ste dobili stalan posao. To je posao koji ste želeli i za koji ste se obučavali. Takođe, ovo je velik dan za Komunalnu miliciju jer promovišemo i nove uniforme. Stare uniforme koje su nosile vaše kolege nisu bile tako udobne i prilagođene poslu te i na ovaj način pokazujemo koliko Grad ulaže u svoju Komunalnu miliciju – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Grad će nastaviti da ulaže u Komunalnu miliciju, a do kraja godine Beograd će imati 497 komunalnih milicionara.

– Ovo je najopremljenija služba jer ima svoje PDA uređaje – softver koji omogućava da se radi veoma efikasno, zatim uređaje za merenje buke i automobile koje smo kupili. Uskoro stiže i čamac koji može da meri glisiranje. Smatramo da je Komunalna milicija ogledalo Grada jer ona štiti građane i komunalni red. Veoma je važno da komunalni milicionari budu strpljivi i da rešavaju probleme onako kako predviđa zakon, da čuvaju naše dostojanstvo i dostojanstvo građana te da građani osete da imaju zaštitu. Trudimo se da povećamo plate zaposlenima u Gradskoj upravi, a i Komunalna milicija, koja je ponos našeg grada, imaće tu privilegiju da za nekoliko dana primi solidarnu pomoć – poručio je Vesić.

Vršilac dužnosti sekretara za poslove komunalne milicije Ivan Divac je istakao da se danas prima u radni odnos 45 komunalnih milicionera, a ujedno se promoviše i nova uniforma koja se od sutra može videti na ulicama Beograda. I on je novim komunalnim milicionarima poželeo da budu uspešni u radu i da svoj posao obavljaju časno i pošteno. Izrazio je zahvalnost Goranu Vesiću i Gradu jer su prepoznali značaj ulaganja u Komunalnu miliciju.

– Grad Beograd je prepoznao potrebu ulaganja u službu kao što je Komunalna milicija, a dokaz za to jeste da se poslednjih godina dosta ulaže kako u opremu i sredstva za rad tako i u uniformu i u povećanje broja ljudi. U poslednje četiri godine primili smo 200 novih ljudi u radni odnos, a na obuku ćemo poslati 65 komunalnih milicionara već 18. aprila. Izmenili smo niz zakonskih propisa kako bismo mogli efikasnije da rešavamo probleme u gradu, poput izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, gde smo efikasno rešili problem „divljih” taksista. Sada trenutno primenjujemo Zakon o buci kojim efikasno rešavamo ovaj problem. Izražavam zahvalnost Gradu koji je prepoznao potrebu da ulaže u Komunalnu miliciju, a mi to vraćamo tako što dajemo dobre rezultate – zaključio je Divac.

Događaju su prisustvovali sekretar za inspekcijske poslove Sonja Božović, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, rukovodilac Sektora za unutrašnju kontrolu Komunalne milicije Ranko Šekularac i šef područne organizacione jedinice Ranko Biljić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona