PRIČE KUćNIH BILJAKA: Do kraja maja u "Mikrogaleriji"

B.B.

22. 03. 2022. u 15:08

OD početka proleća pa do kraja maja, u "Mikrogaleriji" Centra za promociju nauke u Ulici Kralja Petra, prolaznici mogu da vide kolaborativnu postavku "Priče o biljkama".

ПРИЧЕ КУћНИХ БИЉАКА: До краја маја у Микрогалерији

Foto: Marko Risović

Izložba je posvećena životu kućnih biljaka, istraživanju njihovih životnih ciklusa, razvoja i promena. Fokus se stavlja na odnos ljudi i biljaka, i poziva prolaznike da uspore, dožive i promisle procese regeneracije, revitalizacije, protoka vremena i promene uslova života. Izložba je nastala kao rezultat povezivanja umetničkih, naučnih i obrazovnih praksi.

Beograđani su ostavili na čuvanje neku od svojih biljaka za koju procenjuju da je u procesu propadanja ili obnavljanja. Ispričane su lične priče o njima, njihovom poreklu, svakodnevnici, važnim događajima i spoznajama. Te priče su prikupljene i deo su kolekcije tekstova, koje prate i kratki komentari pejzažne arhitektinje i biologa, a zajedno čine integralni deo postavke u formi kolaborativne knjige.

Postavka je razvijena i realizovana u saradnji između Centra za promociju nauke, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Botaničke bašte "Jevremovac" Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista