O RAZVOJU DUALNOG OBRAZOVANJA: Predstavljen projekat Ministarstva prosvete u Opštini Čukarica

G. N.

20. 03. 2022. u 15:18

CENTAR za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB), uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i opštine Čukarica, predstavilo je u sali opštine projekat "Razvoj dualnog modela studija-dokvalifikacijom do potpunog formiranja radne sposobnosti". Cilj je podrška dualnom modelu obrazovanja na fakultetima.

О РАЗВОЈУ ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА: Представљен пројекат Министарства просвете у Општини Чукарица

GO Čukarica

Ovaj projekat se već sprovodi na tri fakulteta prirodnog smera u Srbiji, a prva iskustva kroz teoriju i praksu stiču studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu, Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i Tehničkog fakulteta u Kragujevcu.

Promociji projekta prisustvovali su učenici Hemijsko-prehrambeno tehnološke škole, Tehničke škole i Trinaeste beogradske gimnazije, koji su imali priliku da se, pre opredeljenja za visokoškolske ustanove, upoznaju sa ovim podelom obrazovanja.

- Značajni su benefiti ovog modela za studente, jer uz naknadu, dobijaju vredna znanja i iskustvo koje će im omogućiti da prate naprednu tehnološku revoluciju i sutra se zaposle sa adekvatnim i traženim znanjem - rekla je pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za dualno obrazovanje prof. dr Gabrijela Grujić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna