PRESTONICA KANDIDAT ZA PRESTIŽAN DOGAĐAJ:Bogata kulturna baština grobalja

Милица Шкорић
Milica Škorić

03. 03. 2022. u 15:37

JAVNO komunalno preduzeće "Pogrebne usluge" i grad ozbiljni su kandidati za dobijanje organizacije godišnje konferencije Udruženja kulturno značajnih grobalja Evrope.

ПРЕСТОНИЦА КАНДИДАТ ЗА ПРЕСТИЖАН ДОГАЂАЈ:Богата културна баштина гробаља

Beoinfo

To je zaključeno na jučerašnjem sastanku u Starom dvoru pomoćnika gradonačelnika Dragana Đurđevića i predsednice ovog Udruženja Lidije Pliberšek.

- Učinićemo sve što je u našoj moći da se pomenuta konferencija, koja je planirana za septembar, održi u Beogradu, jer imamo šta da pokažemo po pitanju kulturne baštine grobalja - kaže Đurđević.

Vršilac direktora Javnog komunalnog preduzeća "Pogrebne usluge" Vladan Đukić siguran je da će Beograd besprekorno organizovati Godišnju ASCE konferenciju, uprkos činjenici da postoji ozbiljna konkurencija poput Istanbula, Milana, Rima i Lisabona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)