GAĐALI IH JAJIMA ZBOG GALAME U ZORU: Pošta u Prve pruge zatvorena posle nesvakidašnjeg napada na zaposlene

A. V. V.

20. 01. 2022. u 06:47

GALAMA od četiri ujutru, gomilanje automobila, istovar robe... razlozi su zbog kojih su pojedini stanari Prve pruge 1 u Zemunu gađali jajima i polivali kesama vode radnike Pošte. Ispostava je ovde otvorena u novembra 2021. godine i komšiluk je odmah bio "načisto" da se na novotvorenim šalterima neće raditi samo "uplata, isplata" kako su mislili.

ГАЂАЛИ ИХ ЈАЈИМА ЗБОГ ГАЛАМЕ У ЗОРУ: Пошта у Прве пруге затворена после несвакидашњег напада на запослене

Veliki broj vozila Pošte ispred zemunskog solitera

Ovakve "argumente" za nedostojno reagovanje prema ljudima koji obavljaju svoj posao izneli su stanari zgrade reporterima "Novosti" pred zakatančenom filijalom smeštenom u sklopu zgrade. Uz ogradu da su im "vršioci pravde" u ovom slučaju ipak nepoznati.

- Radnici su nedeljama isporučivali pošiljke od ranih jutarnjih časova - pričaju nam stanari. - Dolazili su u četiri sata izjutra i istovarali pakete do 5.00. Buka je bila nepodnošljiva Parkirali su skroz do zgrade gde su nam vozila u jednom momentu zapušila i odvod od kanalizacije.

Prema njihovim rečima, grupa stanara je zbog ovog problema pokrenula peticiju koju je potpisalo više od 50 građana, da se zatvori post ekspreks.

- Mi nismo želeli da se zatvori poslovnica, već samo da ukinu isporuku pošiljki jer nismo više mogli da izdržimo. Nije problem radno vreme od 7.00 do 15.00, već istovar od 4.00 do 5.00. Bilo je u jednom trenutku parkirano i po deset vozila. Mi smo se do sada obraćali komunalnoj i građevinskoj inspekciji, koji su naše žalbe dalje prosleđivali komunalnoj miliciji. Od inspekcije smo dobili povratnu informaciju da su jednom intervenisali i kaznili radnike zbog nepropisnog parkiranja.

Žitelji Ulice prve pruge su, kažu, ipak nezadovoljni što je zatvorena ispostava Pošte jer je ova poslovnica bila jedina u naselju. Dok se ne bude razrešila situacija, stanovnici ovog dela prestonice ponovo će račune morati da plaćaju na udaljenijoj lokaciji.

"Novosti" čekaju "reč" Pošte, koja će kompletirati priču o ovom načinu rešavanja problema.

U ZEMUNU OD 15. NOVEMBRA

POSLOVNICA "Pošte Srbije" u Ulici prve pruge 1 počela je sa radom 15. novembra prošle godine. Kako je u utorak istakao potpredsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika Željko Surla, posle održanog sastanka zaključeno je da će se poslovnica sa ove lokacije premestiti na drugu u neposrednoj blizini, ukoliko se problem sa stanarima ne reši.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!