EDUKATIVNI CENTAR U ZOO VRTU: Nova ulaganja u zoološki vrt

J.D.

19. 01. 2022. u 16:38

PRESTONIČKI "Vrt dobre nade" uskoro će dobiti savremeni edukativni centar, koji će biti značajan za mališane i njihova nova saznanja o životinjama.

ЕДУКАТИВНИ ЦЕНТАР У ЗОО ВРТУ: Нова улагања у зоолошки врт

Beoinfo

Vrednost projekata i rekonstrukcija koje su u toku je oko 18 miliona dinara, a osim prostora za životinje, obnovljene su i pešačke staze.

- Ovo preduzeće od svojih prihoda investira u izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih objekata, a Grad je tu da pomogne gde god je to moguće - rekao je gradonačelnik Zoran Radojičić. - Tokom zimske sezone zahtevniji su uslovi za rad jer je neophodno da određen broj životinja zimu provede u unutrašnjim prostorima u kojima mora da se održava specifična temperatura, gde postoje posebne procedure zagrevanja, kao i druge specifičnosti u vezi sa negom životinja u zimskom periodu .

Prema njegovim rečima, u prethodnom periodu više od deset egzotičnih vrsta je dobilo prinove, tako da Beogradski zoo-vrt ima nove atrakcije za mališane, a statistika pokazuje da je prošle godine "Vrt dobre nada" posetilo 380.000 posetilaca.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)