STOJČIĆ: Nema gradnje u otvorenim blokovima 44, 45, 70 i 70A na Novom Beogradu

Novosti online

18. 01. 2022. u 15:48

GRAD Beograd veoma čvrsto stoji iza stava da nema gradnje u otvorenim blokovima 44, 45, 70 i 70A i ostalim blokvima sličnog urbanističkog karaktera na Novom Beogradu, saopšteno je iz Kabineta glavnog urbaniste.

СТОЈЧИЋ: Нема градње у отвореним блоковима 44, 45, 70 и 70А на Новом Београду

Foto Tanjug

– Želim da obavestim građane Beograda u vezi sa pojedinim navodima koji se pojavljuju na društvenim mrežama kao i pozivom na svojevrsne proteste na teritoriji opštine Novi Beograd da Grad Beograd upravo završava rad na izradi izmena i dopuna plana generalne regulacije, koji se isključivo bavi javnim namenama, javnim interesom i kvalitetom života u Beogradu – rekao je glavni urbanista Marko Stojčić.

On je dodao da je u tom smislu poziv na proteste kojima se navodi da će izmenama i dopunama plana generalne regulacije biti moguća izgradnja na otvorenim i zelenim površinama unutar blokova na Novom Beogradu apsolutno lažna iz razloga što upravo ovaj plan stavlja van snage mogućnost izrade plana detaljne regulacije kojim bi se eventualno omogućila nova izgradnja a ujedno se prvi put u istoriji Beograda utvrđuje termin urbanistička zaštita.

– Ta urbanistička zaštita podrazumeva apsolutno očuvanje otvorenog prostora svih ranije izgrađenih novobeogradskih blokova, tako da nema reči ni o kakvoj gradnji. To nas dovodi do zaključka da su ovakvi navodi, odnosno lažno uzbunjivanje građana možda i usmereni ka nekim zahtevima investitora jer bi im eventualno te lažne informacije pomogle da ostvare svoje ciljeve koji upravo i jesu gradnja u otvorenim novobeogradskim blokovima. Svi treba da znaju da Grad Beograd neće dozvoliti tako nešto i da će veoma čvrsto stajati iza stava da nema gradnje u otvorenim blokovima 44, 45, 70 i 70A i ostalim blokvima sličnog urbanističkog karaktera na Novom Beogradu – zaključio je Stojčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Smeštanje najstarijih članova porodice u dom za stare