OD TURISTA STO MILIONA EVRA: Gosti iz stranih zemalja ubrizgali finansijsku injekciju u kasu Grada

G. N.

03. 01. 2022. u 13:15

U NOVOGODIŠNjOJ noći, prema proceni policije, oko sto hiljada ljudi prošlo je centralnim gradskim ulicama, naročito tokom koncerta ispred Doma narodne skupštine. Oko sto miliona evra otišlo je u kasu Grada Beograda tokom praznika, što je značajna "injekcija" za budžet, rekao je juče zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

ОД ТУРИСТА СТО МИЛИОНА ЕВРА: Гости из страних земаља убризгали финансијску инјекцију у касу Града

Foto K. Mihajlović

Prema rečima drugog čoveka prestonice, Beograd je u svet poslao divnu sliku sa dočeka 2022. godine.

- Sve je prošlo bez incidenata - kaže Vesić. - Naša procena je da je u Beogradu oko sto hiljada turista i da je Beograd zaradio između devedeset i sto miliona evra tokom novogodišnjih praznika. To je "finansijska injekcija" za budžet, a najviše za hotele, restorane, radnje, odnosno za privredu i zarade 40.000 zaposlenih u ugostiteljskim delatnostima. Jedna smo od retkih evropskih zemalja koja je uspela da nađe meru između rada privrede i zaštite javnog zdravlja.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika, najveći broj turista bio je iz regiona, ali ih je mnogo bilo i iz Turske, Bugarske, Rusije i arapskih zemalja. Komunalna milicija kontrolisala je grad, ali broj prijava bio je zanemarljiv. U gradskom komunalnom sistemu celu noć radilo je 1.500 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna