POMOĆ IZBEGLIM LICIMA: Opština Surčin dodelila novčana sredstva

Милица Шкорић
Milica Škorić

24. 12. 2021. u 19:49

U OPŠTINI Surčin dodeljena je novčana pomoć izbeglim licima, a kako u ovde živi veliki broj porodica sa prostora bivše SFRJ, ova lokalna samouprava i Komesarijat za izbeglice često organizuju brojne akcije.

ПОМОЋ ИЗБЕГЛИМ ЛИЦИМА: Општина Сурчин доделила новчана средства

GO Surčin

Kako navodi predsednik Stevan Šuša, opština svake godine izbeglim i raseljenim licima dodeljuje pored građevinskog materijala i socijalnu pomoć po 20.000 dinara, koju su i ove godine dobila 25 lica.

- Opština Surčin verovatno spada u red onih koje ulažu puno i truda i rada i pomoći izbeglim i raseljenim licima kojih na ovoj teritoriji ima dosta - kaže Šuša. - Takođe je raspisan i Konkurs za dodelu kuća za izbegla i raseljena lica, ali se na isti niko nije javio, tako da je apel ponovljen da se prati sajt opštine i da se za svaku vrstu pomoći njima jave. Pomoć koju su dobili je svakako značajna, pogotovo u periodu pred praznike.

Dodela pomoći u vidu građevinskog materijala trebala bi da se brzo realizuje, planira se potpisivanje Ugovora do kraja godine i sama realizacija u toku naredne godine, kad vremenski uslovi to dozvole. Sve neophodne informacije izbegla lica mogu dobiti na sajtu opštine Surčin i u zgradi lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)