NASTAVAK ZIDANJA NA NEKADAŠNJEM PROLAZU: Uprkos zabrani radova, gradilište u Glamočkoj na Zvezdari juče aktivno

Š. M.

16. 12. 2021. u 07:30

RADOVI U Glamočkoj 15 na Zvezdari, uprkos inspekcijskoj traki koja zabranjuje gradnju, juče su nastavljeni, saznajemo od žitelja ulice, koja je u međuvremenu postala plac.

НАСТАВАК ЗИДАЊА НА НЕКАДАШЊЕМ ПРОЛАЗУ: Упркос забрани радова, градилиште у Гламочкој на Звездари јуче активно

Majstori su i juče radili, Foto N. Skenderija

Neimari su varili konstrukciju na koju će biti postavljeni paneli, kako bi bio proširen objekat namenjen tehničkom pregledu vozila.

Krajem avgusta započeli su radovi na parceli koju je investitor kupio od grada iako se tu decenijama nalazio prolaz, odnosno privremeni put. Tada je "zazidana" ograda porodice Samardžić, da bi se kasnije na placu, nekadašnjem putu, nastavila gradnja, pa je "zazidan" ostao i plac sveštenika u penziji Ratka Nikolića, te on sad nema izlaz na ulicu. Jedini izlaz iz kuća i službeni put stanari koriste čak osamdeset godina.

- Neimari su juče radili oko dva sata, varili su temelje na koje će kasnije biti postavljeni paneli - ogorčeno ističe za naš list Bojana Samardžić.

- Iako traka uredno stoji, to ih ne ometa da nelegalno rade. Od Opštine su dobili dozvolu po kojoj mogu da izvode radove na sanaciji krova i unutrašnjosti objekta.

- Inspekcija vrši postupak inspekcijskog nadzora nad izvođenjem radova u ulici - rekli su juče u Gradskoj inspekciji za "Novosti".

- U toku postupka utvrđeno je da je investitor započeo izgradnju armirano-betonskog temelja uz postojeći objekat, za šta ne poseduje odobrenje. Gradilište je zatvoreno i podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

LEGALNO KUPLjEN PLAC

U rešenju od pre pet godina, u koje su naši reporteri imali uvid, navodi se da je katastarska parcela 13540/1 iz vlasništva Grada Beograda prešla u vlasništvo preduzeća "Motorino d.o.o". Kako je tada istaknuto, firma je bila u obavezi da za plac u Glamočkoj ulici 15 isplati oko tri miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!