VIŠE POLAZAKA GRADSKIM VOZOM: Sredinom decembra trebalo bi da bude delimično normalizovan saobraćaj na dve linije BG železnice

S. B. M.

10. 12. 2021. u 08:51

SREDINOM sledeće sedmice, verovatno 15. decembra, nanovo će biti delom normalizovan saobraćaj linija BG voza. Ipak, punim kapacitetom vozovi će saobraćati tek kada se kompletno završe radovi na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad.

ВИШЕ ПОЛАЗАКА ГРАДСКИМ ВОЗОМ: Средином децембра требало би да буде делимично нормализован саобраћај на две линије БГ железнице

Foto M. Anđela

Od 15. decembra ili neki dan kasnije, vozovi će saobraćati po rasporedu koji je važio do 5. novembra ove godine, odnosno na 30 do 60 minuta u špicevima na liniji Ovča - Batajnica.

Prvi polazak iz Ovče ka Batajnici biće u 5.59, a onda na 15 minuta radnim danima. Izuzetak je period od 9.00 do 13.00, kao i posle 17.00, kada će vozovi ići na 30 do 45 minuta. Poslednji polazak biće u 21.59.

Iz Batajnice ka Ovči prvi polazak je u 6.00, a polasci na 15 minuta biće do 9.00. Potom vozovi idu na 30 ili 60 minuta, da bi popodnevni špic počeo u 14.00 i završio se u 17.00. Poslednji polazak za Ovču je u 21.52.

Na liniji od Ovče do Resnika, prvi polazak je u 5.52, a poslednji u 21.52. Polasci su u intervalima od 30 do 60 minuta. Prvi voz iz Resnika ka Ovči kreće u 6.00, a poslednji u 21.30.

Tek po završetku svih radova na novosadskoj pruzi polasci u špicevima ponovo će biti na 15 minuta i to posle više od tri godine redukcije. Na delu od Prokopa do Batajnice radovi na potpunoj obnovi dva koloseka su pri kraju. Više nema pružnih prelaza, te će sugrađani i putnici koristiti samo pothodnike i to na svim stanicama. Podsećamo, napravljena su i dva nova stajališta - u Zemun Polju (Kamendin) i na Altini. Vozovi će, kako kažu u "Infrastrukturi železnica Srbije", na deonici od Prokopa do Batajnice imati ograničenje od 100 do 120 kilometara na sat, ali garniture koje se sada koriste u sistemu BG voza mogu da dostignu brzinu od oko 95 kilometara na sat.

Foto M. Anđela

OPREZNO NA AUTO-PUTU

ZBOG trenutnih radova na pruzi Beograd - Subotica - državna granica (Kelebija), važi posebna organizacija saobraćaja na auto-putu za Novi Sad. Vozači bi trebalo da budu izuzetno pažljivi pri prolasku ispod železničkih nadvožnjaka između petlje "Zmaj" i Pupinovog mosta, do 15. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri