GRADE ČAK I KAD DOĐU INSPEKTORI: Nadležni ponovo zaustavili posao na spornom objektu u Glamočkoj 15 na Zvezdari

M. S.

09. 12. 2021. u 06:47

GRAĐEVINSKA inspekcija podneće krivičnu prijavu protiv investitora u Glamočkoj 15 na Zvezdari, jer je ponovnim izlaskom na teren utvrđeno da zida i preko trake. Međutim, investitor se očigledno ne obazire na zabranu, pa su radnici radili pred inspekcijom.

ГРАДЕ ЧАК И КАД ДОЂУ ИНСПЕКТОРИ: Надлежни поново зауставили посао на спорном објекту у Гламочкој 15 на Звездари

Zidari bez pauze rade na objektu

Kako navode u Sekretarijatu za inspekcijske poslove, kontrolnim pregledom gradilišta, utvrđeno je da je investitor nastavio sa izvođenjem radova tako što je na prethodno izvedenom trakastom temelju postavio sedam čeličnih stubova.

- Gradski građevinski inspektori su krajem novembra zatvorili gradilište na ovoj lokaciji zato što investitor nije posedovao kompletnu dokumentaciju koja omogućuje adaptaciju postojećeg prizemnog objekta - navode u nadležnom sekretarijatu. - Na osnovu utvrđenog, inspektor je obnovio traku, te će osim zatvaranja gradilišta protiv investitora biti podneta i krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Uprkos tome što su inspektori ponovo zatvorili gradilište koje ne poseduje sve neophodne dozvole, građevinske mašine ušle su iza trake i neimari nastavili svoj posao kao da zabrane nema.

- Radnici postavljaju panele u temelj koji je postavljen. Krajnja bahatost je to što dok inspektor postavlja traku i kači obaveštenje o zabrani radova, radnici nesmetano rade ne obazirući se što je inspektor još tu - navode stanari Glamočkke ulice.

Zbog pomenutih radova, sveštenik u penziji Ratko Nikolić zazidan je u svom dvorištu. Zbog zidanja na placu koji je do skoro bio put i prolaz žiteljima Glamočke, oni su ostali bez izlaza na ulicu. Prolaz je posle intervencije nadležnih u opštini obezbeđen porodici Samardžić, dok je sveštenik u bezizlaznoj situaciji.

GRADSKI OCI NEMOĆNI?

POVODOM slučaja u Glamočkoj, reagovao je i gradonačelnik Zoran Radojičić, kao i predsednik Opštine Zvezdara Vladan Jeremić. Ipak, ni njihova, kao ni reakcija nadležnih građevinskih inspektora nije urodila plodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)