SVEŠTENIK ZAZIDAN JOŠ PRE TRI MESECA: Zbog bespravnih radova u Glamočkoj 15 na Zvezdari i dalje trpe žitelji

M. STANOJKOVIĆ

01. 12. 2021. u 08:51

RATKO Nikolić, sveštenik u penziji već tri meseca, do sredine avgusta, zazidan je u svom dvorištu pošto investitor-komšija gradi u Glamočkoj 15 na Zvezdari.

СВЕШТЕНИК ЗАЗИДАН ЈОШ ПРЕ ТРИ МЕСЕЦА: Због бесправних радова у Гламочкој 15 на Звездари и даље трпе житељи

Foto Privatna arhiva

Iako su zbog pomenutog gradilišta i njegovi susedi ostali bez izlaza na ulicu, oni su u međuvremenu, oslobođeni, dok je sveštenik ostao odsečen. Građevinska inspekcija zatvorila je u subotu radove, ali njegov prolaz neće skoro biti odblokiran.

Kako prota Nikolić objašnjava za "Novosti", očajan je jer od letos ne izlaz na ulicu.

- Ne mogu nigde da mrdnem iz svoje kuće. Bolje da sam u zatvoru nego u svom domu. Pitam sve nadležne, kada ćete me osloboditi? Izlazili su i inspekcija i komunalna milicija i obećavali da će se to dogoditi u ponedeljak, ali ništa od toga - kaže prota.

Penzionisani sveštenik Ratko Nikolić, Foto Novosti

Kako je pre dva dana saopšteno iz Sekretarijata za inspekcijske poslove, izlaskom na teren utvrđeno je da investitor poseduje rešenje kojim se odobravaju radovi na rekonstrukciji objekta na placu, ali ne i potvrdu o prijavi radova. Predstavnik firme "Motorino" poziva se danas da se javi u prostorije Gradske uprave kako bi dao izjavu po predmetu bespravna gradnja.

Krajem avgusta, posle informacije da je investitor otkupio plac koji je bio do tada službeni prolaz, odnosno privremeni put, počeo je da zida na toj parceli i zazidao ogradu porodice Samardžić. U međuvremenu se proširio i na ogradu sveštenika Nikolića.

Foto Privatna arhiva

Tim povodom reagovao je i gradonačelnik Zoran Radojičić, koji je tada rekao:

- Najvažnija činjenica je neusklađenost planskog akta i faktičkog stanja, jer ta ulica postoji i kuće u toj ulici imaju svoje brojeve. Tu činjenicu opštinski organ je morao da ima u vidu kada je investitoru izdavao dozvolu za podizanje ograde. Ovo je drastičan primer neusklađenosti planskog akta sa faktičkim stanjem. Bez obzira na to, opštinski organ je morao da izađe na teren pre izdavanja dozvole.

Iako je posle izlaska na teren inspekcije i nadležnih iz opštine, vlasnik parcele porušio deo ograde ispred broja 15 na kome stanuju Samardžići, stanari ostalih kuća u nizu i dalje su zazidani.

PRODATO ZA TRI MILIONA

KAKO se navodi u rešenju iz 2016, godine, u koje smo imali uvid, otuđuje se iz javne svojine Grad Beograda, neporednom pogodbom u korist preduzeća "Motorino d.o.o." iz Beograda građevinsko zemljište na delu katastarske parcele 13540/1. Firma se tada obavezalo da za tu parcelu isplati oko tri miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)