NETAČNA INFORMACIJA O TROVANJU ĐAKA: Opština Lazarevac oštro demantovala pisanja pojedinih medija o zagađenju vazduha

Novosti online

08. 11. 2021. u 14:27

GRADSKA opština Lazarevac želi da demantuje portale nova.rs i direktno.rs, koji su juče objavili apsolutno netačnu informaciju u vezi sa navodnim trovanjem učenika OŠ „Dule Karaklajić“, kao i učenika iz dve srednje škole naše opštine, zbog zagađenja vazduha, saopšteno je iz ove beogradske opštine.

НЕТАЧНА ИНФОРМАЦИЈА О ТРОВАЊУ ЂАКА: Општина Лазаревац оштро демантовала писања појединих медија о загађењу ваздуха

Foto: Anđela Stevanović

U Domu zdravlja „Dr Đorđe Kovačević” na pomenuti dan (28. oktobra) nije bilo nijednog jedinog slučaja primljenog učenika zbog trovanja zagađenim vazduhom, niti pomenute škole raspolažu sličnim informacijama.

Tog dana bila je jedna manja fizička povreda jednog od učenika koju je zadobio na času fizičkog vaspitanja, ali ne i slučaja trovanja.

- GO Lazarevac, zahvaljujući odgovornom i posvećenom rukovodstvu, veliku pažnju pridaje snažnoj internoj komunikaciji i koordinaciji i ovakve informacije ne bi ostale tajna kako za internu, tako i za eksternu javnost. Upravo zbog prevelike odgovornosti koju osećamo radeći za našu opštinu možemo i da tvrdimo da nikakvog namernog delovanja na štetu naših sugrađana, a posebno ne najmlađih, ne bi moglo da dođe. Svi nastojimo da svoj posao obavljamo odgovorno, profesionalno i transparetno i ponosimo se dosadašnjim postignutim rezultatima - stoji u saopštenju.

- Apelujemo na nova.rs portal i direktno.rs kao i druge medije da se suzdrže od objavljivanja netačnih, nepouzdanih informacija koje mogu da izazovu paniku ili narušavanje mira, što je zakonom i kažnjivo. Radi utvrđivanja istine, pozivamo ih da nam dostave dokaze o eventualnim slučajevima trovanja, žalbi (medicinski izveštaji) od pomenutih institucija - zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" U JUŽNOM BULEVARU: Gradilište ograđeno trakom, investitor tvrdi da nije bilo urušavanja

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)