PREČICA "RADI" OD 1. DECEMBRA: Napreduje gradnja ulice u Batajnici koja skraćuje put do centra naselja

S. V.

02. 11. 2021. u 06:47

RADOVI na izgradnji saobraćajnice u Belegiškoj ulici u Batajnici, dužine 2,9 kilometara koja će meštanima zemunskog naselja Šangaj služiti kao prečica do centra naselja i auto-puta, biće završena do kraja novembra.

ПРЕЧИЦА РАДИ  ОД 1. ДЕЦЕМБРА: Напредује градња улице у Батајници која скраћује пут до центра насеља

Foto Novosti

Kako kažu iz GO Zemun, ekipe JP "Putevi Beograda" i JKP "Beograd put" na ovoj lokaciji rade planiranom dinamikom. U okviru ovog projekta, predviđena je izgradnja, obnova i dogradnja postojećeg nekategorisanog puta od Ulice mladih gorana do raskrsnice sa pristupnom saobraćajnicom intermodalnog terminala i Batajničke petlje.

- Na ovaj način, žitelji ovog dela Batajnice i naselja Šangaj imaće lakši i brži saobraćaj. Po završetku radova, žiteljima će biti dostupna saobraćajnica koja će vezati ovaj deo naselja sa novoizgrađenom Batajničkom petljom, što će i meštanima Busija i Ugrinovaca omogućiti vezu sa centrom Batajnice i direktan izlaz na auto-put.

Građevinska mehanizacija na terenu, Foto Novosti

Kada se izgradi ova prečica, biće zatvoren pružni prelaz u Batajnici, zbog izgradnje brze pruge Beograd - Budimpešta. Stanovnici naselja Šangaj mesecima su bili zabrinuti jer je postojala mogućnost da ostanu odsečeni od centra Batajnice, sve dok novi nadvožnjak ne bude bio izgrađen. Međutim, GO Zemun našla je rešenje, koje će spojiti ulice 40. novu i Belegišku na postojeći prelaz sa novom petljom. Taj kolovoz, koji bi trebalo da bude širok pet i po metara, mnogo će skratiti put do centra naselja, škole, ambulante, u poređenju sa prečicom od 22 kilometra koju realizuje Grad. Ipak, kada radovi budu završeni, građanima će na raspolaganju biti i duža i kraća prečica.

Duža putanja

DUŽA alternativna putanja ide od Starog novosadskog puta do Beogradske u Ugrinovcima, u dužini od osam kilometara. Žitelji kažu da od naselja do Beogradske imaju još šest kilometara, a od Starog novosadskog puta do centra Batajnice još osam, što je sa prečicom grada ukupno 22 kilometar.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŽITELJI RAKOVICE, SPREMITE ZALIHE VODE: U ponedeljak suve česme u ovim ulicama