OBNOVA SAVA CENTRA KAD ZAVOD DA DOZVOLU: U toku pripremni radovi pred rekonstrukciju novobeogradske kongresne dvorane

Марија Стевановић
Marija Stevanović

31. 10. 2021. u 18:00

U NAJVEĆOJ kongresnoj dvorani Sava centru, koja je prošle godine preuzeo "Delta holding" otpočeli su pripremni radovi za rekonstrukciju objekta koji se očekuje po dobijanju dozvola Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

ОБНОВА САВА ЦЕНТРА КАД ЗАВОД ДА ДОЗВОЛУ: У току припремни радови пред реконструкцију новобеоградске конгресне дворане

Foto K. Mihajlović

Trenutno se iznosi stari nameštaj, oprema, arhivski materijal i dokumentacija.

- Tamo postoji dosta neke mobilne opreme, šankova, pultova, kuhinjske opreme, lakih pregradnih zidova, istrulelih starih obloga. Sve je to neophodno da što pre iznesemo - naveli su u "Delti". - Kada se steknu uslovi i dobijemo neophodne sa

Obnovljeni objekat biće prilagođen savremenim protivpožarnim propisima, a radovi podrazumevaju i ugradnju nove audio-video opremr u smislu podrške za savremene konferencije, modernizaciju nameštaja, kao i akustička poboljšanja.

U prethodnom periodu, Muzej grada Beograda bavio se konzervacijom umetničkih dela koja su se nalazila u Sava centru, njihovim iznošenjem i odlaganjem na adekvatno i bezbedno mesto.

Kongresni centra, star više od 40 godina, kompanija "Delta Holding" kupila je od Grada Beograda u novembru prošle godine za 17,5 miliona evra, u postupku javnog nadmetanja gde se javila kao jedini ponuđač.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati