VLADETI JEROTIĆU DEO DALMATINSKE Potez od Takovske do DŽordža Vašingtona biće nazvan po akademiku

Марија Стевановић
Marija Stevanović

27. 10. 2021. u 15:03

DEO Dalmatinske ulice, na potezu od Takovske do Džordža Vašingtona poneće ime po akademiku Vladeti Jerotiću

ВЛАДЕТИ ЈЕРОТИЋУ ДЕО ДАЛМАТИНСКЕ Потез од Таковске до Џорџа Вашингтона биће назван по академику

Vladeta Jerotić / Foto V. Danilov

Inicijativa gradonačelnika Zoran Radojičića usvojila je juče Komisija za spomenike i nazive trgova, a odluka će se naći pred odbornicima Skupštine grada 8. novembra.

Sastanak sa ovom temom dnevnog reda održan je juče u Starom dvoru, a prisustvovali su i predstavnici Zadužbine Vldete Jerotića i Dragan Simeunović profesor na Fakultetu političkih nauka.

- Vladeta Jerotić je živeo na Starom gradu i u tom delu prestonice - rekla je predsednica Komisije Andrea Radulović. - Inicijativu je podneo gradonačelnik Zoran Radojičić i nadamo se da će odbornici na predstojećoj sednici usvojiti Predlog odluke da ulicu u Beogradu dobije veliki Vladeta Jerotić, jer on to svojim društvenim i stvaralačkim opusom zaslužuje.

Na sastanku se razgovaralo i o tome da u budućnosti ulice u Beogradu dobiju i znameniti Srbi iz Dubrovnika, kao što su Medo Pucić, Dum Ivan Stojanović, Luko Zore, Nikša Gradi i Antun Fabris, čime bi ulice u Beogradu po hrvatskim toponimima bile preimenovane po ovim srpskim književnicima, političarima i novinarima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)