GRADONAČELNIK I TAČKA: Premijera dokumentarnog filma o Branku Pešiću sutra od 20 sati u Kombank dvorani

Марија Стевановић
Marija Stevanović

27. 10. 2021. u 15:23

AKO bismo pitali Beograđane ko je najuspešniji gradonačelnik, svi jednoglasno rekli - Branko Pešić. On je legendarni prvi čovek grada i zaslužio je da dobije film

ГРАДОНАЧЕЛНИК И ТАЧКА: Премијера документарног филма о Бранку Пешићу сутра од 20 сати у Комбанк дворани

Foto: N.Skenderija

Ovim rečima su čoveka koga pamti i voli Beograd opisali stvaraoci i idejni tvroci danas na predstavljanju dokumentarca "Gradonačelnik." o njegovom opusu. Publika će ostvarenje moći da pogleda premijerno sutra od 20 sati u Kombank dvorani.

Mnogi misle da znaju sve o Pešiću, ali nije tako, stava je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Ovo je priča o jednom Beograđaninu, običnom čoveku koji je voleo svoj grad i za njega živeo 24 sata dnevno - rekao je Vesić. - Moj utisak je da će publika nakon odgledanog filma moći da zna kakav bi čovek trebalo da bude na čelu Beograda. To mora da bude sposoban čovek, "mangup", neko ko razume život i u stanju je da se izbori za više novca namenjenog gradu na čijem je čelu. Takođe, gradonačelnik Beograda ne može da bude birokrata, već neko ko rešava svakodnevne probleme građana jer voditi Beograd znači praktično svaki minut biti na terenu.

Grad Beograd finansirao je snimanje ovog filma, scenario potpisuje Duška Jovanić, a režiju Vuk Dapčević.

- Branko Pešić je bio gradonačelnik mog detinjstva i mnogo puta sam posle njegovog mandata čula da ljudi prizivaju vreme u kojem je on vodio Beograd - rekla je Jovanićeva. - On je bio vanserijski čovek koji je "spajao" osobine zemunskog mangupa i čoveka koji je "plivao uz Dunav" i u to vreme smeo, primera radi, Titu da kaže nešto što drugi ne bi smeli, ali naravno na njemu svojstven način.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024