JAVNO ZEMLJIŠTE PRODATO ZA 206 MILIONA: Lokacije u prostornoj celini "Lisičji potok"

J.D.

23. 10. 2021. u 18:55

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je građevinsko zemljište u javnoj svojini Grada Beograda prodato za 206 miliona dinara na javnim nadmetanjima koja su održana u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

ЈАВНО ЗЕМЉИШТЕ ПРОДАТО ЗА 206 МИЛИОНА: Локације у просторној целини Лисичји поток

Goran Vesić, Foto Z. Jovanović

– Investitori su se nadmetali za dve lokacije u prostornoj celini „Lisičji potok” na opštini Savski venac. Zemljište površine 1.741 kvadratni metar u Ulici Diane Budisavljević prodato je investitoru po ceni od 151 milion dinara, dok je druga lokacija površine 1.087 kvadratnih metara u Ulici Aleksandra Tirnanića Tirketa prodata po ceni od 55 miliona dinara – precizirao je Vesić.

Prema planskom dokumentu, dodao je, obe lokacije se nalaze u površinama za stanovanje sa delatnostima, gde su planirane zgrade visokog standarda stanovanja tipa retke izgrađenosti sa većim brojem stanova.

– Pored prihoda od prodatog zemljišta, investitorima će u postupku pribavljanja građevinske dozvole, a u skladu sa zakonom i gradskim odlukama, biti obračunat doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta, što će biti dodatni prihod u budžetu Grada – naglasio je zamenik gradonačelnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)