POKLONI U MLADENOVCU: Vozači dobili pakete prve pomoći i užad za vuču

Novosti online

22. 10. 2021. u 16:09

VOZAČI koje je danas zaustavila patrola saobraćajne policije u Mladenovcu bili su prijatno iznenađeni

ПОКЛОНИ У МЛАДЕНОВЦУ: Возачи добили пакете прве помоћи и ужад за вучу

Foto: Printskrin Facebook/Opština Mladenovac

Oni koji su poštovali saobraćajne propise dobili su od Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac simbolične poklone, pakete prve pomoći i užad za vuču. Akcija je organizovana u cilju podizanja svesti vozača o mogućim rizicima prilikom upravljanja motornim vozima.

- Komisija za bezbednost saobraćaja Gradske opštine Mladenovac kontinuirano sprovodi aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti vozača o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Danas smo u saradnji sa saobraćajnom policijom vozačima koji poštuju propise poklonili pakete prve pomoći i užad za vuču. Često se dešava da vozači u svom vozilu poseduju prvu pomoć kojoj je istekao rok trajanja i zato smo ovom akcijom želeli da ukažemo na to da ispravna prva pomoć u nekim situacijama može spasiti život - rekao je Stefan Ivanović, član Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac.

- Želimo da svim kategorijama učesnika u saobraćaju skrenemo pažnju na značaj odgovornog ponašanja. Zato tokom godine organizujemo edukacije za predškolce, učenike, vozače poljoprivrednih mašina, roditelje. Takođe, već pet punih godina sprovodimo akciju „Autosedište za svako dete“ u kojoj je više od 2.500 beba dobilo autosedište. Obezbedili smo saobraćajne poligone za četiri osnovne škole, poljoprivrednicima koji su učestvovali na tribinama poklonili smo rotaciona svetla i svetloodbojne trouglove. Uspeli smo da uredimo zone nekoliko osnovnih škola . Pokrenuli smo servis „Stop kritikovanju, daj predlog" putem kojeg građani prijavljuju saobraćajne probleme na teritoriji naše opštine, nakon čega njihove inicijative pokrećemo kod nadležnih institucija - rekao je Ivanović.

Komisija za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac poklonila je paket prve pomoći i užad za vuču i novopečenim vozačima, onima koji su danas položili vožnju u dve mladenovačke auto škole.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - POŽAR KOD AUTOKOMANDE: Gori vatra u Vojvode Stepe, zapalio se autobus

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!