VAKCINA, PA ŠOPING: Otvoren punkt u "Galeriji", od ponedeljka i u "Ušću"

B.B.

07. 10. 2021. u 20:40

POD SLOGANOM "Super heroji se vakcinišu, vakciniši se i ti" otvoren je punkt za vakcinaciju u TC "Galerija" i najavljena nova akcija promovisanja imunizacije namenjena mladima.

ВАКЦИНА, ПА ШОПИНГ: Отворен пункт у Галерији, од понедељка и у Ушћу

Skupština grada

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je još jednom uputio poziv građanima da se vakcinišu jer je, kako je istakao, jedini način da izađemo iz krize i da se vratimo normalnom životu. On je istakao da je zadovoljan tempom vakcinacije, ali je potrebno da cepivo primi oko milion ljudi, kako bismo postigli nivo kolektivnog imuniteta i kako bismo sve mere mogli da ukinemo.

- Želimo da pošaljemo poruku da je herojski vakcinisati se, odnosno da je to pravi herojski čin najpre prema sebi, te prema svojoj porodici i društvu - rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačlenika. - U Beogradu je vakcinisano više od 58,5 odsto punoletnih građana, odnosno više od 812 hiljada ljudi. Revakcinisano je više od 56,5 odsto, a prešli smo i dve stotine hiljada ljudi koji su dobili treću dozu, odnosno njih 15 odsto.

Prema rečima Nataše Stanisavljević, sekretara za socijalnu zaštitu, od ponedeljka će biti otvoren vakcinalni punkt na trećem spratu TC "Ušće", a potom u TC "Rajićeva" i "Stadion", ali i drugim tržnim centrima s kojima se postigne dogovor. Ona je navela da je strategija grada da svakom građaninu omogući da se vakciniše u mestu gde živi, radi ili gde mu je blizu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave