TABLETI ZA ĐAKE U ZVEČANSKOJ: Nastavlja se akcija Skuptine grada "Beotabelt"

B.B.

16. 09. 2021. u 18:43

TABLET računari su stigli i u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, zajedno s gradskom sekretarkom za socijalnu zaštitu Natašom Stanisavljević, podelio je đacima, uzrasta od trećeg do šestog razreda, 40 tableta. Centar brine o oko četiri stotine štićenika.

ТАБЛЕТИ ЗА ЂАКЕ У ЗВЕЧАНСКОЈ: Наставља се акција Скуптине града Беотабелт

Skupština grada

- Svako dete u Beogradu dobija tablet, besplatan internet i kodove za digitalne udžbenike, bez obzira da li živi u porodici ili u ovakvoj vrsti smeštaja - rekao je Vesić. - Posebno je važno da bude tako i da sva deca imaju jednake uslove obrazovanja.

On je dodao i da je u toku podela ukupno 67.592 tableta za svu školsku decu pomenutog uzrasta, koji će posle tri godine besplatno, dakle bez bilo kakve nadoknade postati vlasništvo roditelja, koji sada potpisuju reverse za njih. Takođe, kupljeno je i bezmalo sedam hiljada laptopova za učitelje i nastavnike.

Tokom sledeće nedelje podela tableta biće okončana u školama na svim opštinama, a zamenik gradonačelnika je najavio da će tablete dobiti i vaspitačice i vaspitači koji u ovom centru vode računa o deci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista