NE BRINE IH PORAST BROJA OBOLELIH: Epidemiološka slika se pogoršava, ali u prevozu uglavnom bez maski

Tanjug

09. 09. 2021. u 00:40

UPRKOS pogoršanoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji, građani su se opustili i zaštitne maske za lice uglavnom ne nose, što se, između ostalog, može primetiti i u vozilima javnog gradskog prevoza.

НЕ БРИНЕ ИХ ПОРАСТ БРОЈА ОБОЛЕЛИХ: Епидемиолошка слика се погоршава, али у превозу углавном без маски

Foto Milena Anđela

Sugrađani koje je ekipa Tanjuga zatekla na stajalištima bez maske nisu želeli da stanu pred kameru, a među odvažnima bila je osamnaestogodišnja Milica koja smatra da situacija nije toliko kritična.

- Ne nosim masku. Mislim da nema potrebe ljude prisiljavati na tako nešto. Nije toliko kritična situacija - kaže Milica, koja nije vakcinisana.

Na pitanje da li planira da u narednom periodu primi vakcinu protiv kovida 19, kaže da će to učiniti ako bude smatrala da je potrebno, ali da ne veruje.

Za razliku od nje, sugrađanka Sanda koja je primila sve tri doze vakcine nosi masku čak i van vozila javnog gradskog prevoza. Za one koji se toga ne pridržavaju kaže da su neodgovorni prema sebi, ali i prema drugima. Sa njom je saglasna i Gorana koja nije vakcinisana, ali se takođe pridržava epidemioloških mera i primećuje da u javnom gradskom prevozu ima onih koji to ne čine.

Sve je manje onih koji nose maske

- Sve je manje onih koji nose maske, u autobusima ne znam da li trećina nosi masku - rekla je Gorana i izrazila zabrinutost da će to dovesti do pogoršanja epidemiološke situacije.

Njena sugrađanka Ljubica Krovina poručuje da ličnim primerom treba pokazati odgovornost i nositi masku, a pre svega primiti vakcinu protiv korone. Tog mišljenja je i Ljiljana koja nošenje maske smatra obaveznim jer je to, kako ističe, način da sačuvamo svoje i zdravlje drugih ljudi. Iako se ona toga pridržava, primećuje da u vozilima javnog prevoza to nije slučaj kod svih putnika.

- Nema nas (sa maskama) onoliko koliko bi trebalo da nas ima - kaže Ljiljana.

 

Poslednja 24 sata preminule su 24 osobe

U Srbiji broj novozaraženih nastavlja da raste, pa su tako u poslednja 24 sata registrovana 5.633 nova slučaja korona virusa, među 21.757 testiranih uzoraka. Od posledica te infekcije u poslednja 24 sata preminule su 24 osobe. Na respiratorima se nalazi 121 pacijent, a u bolnicama širom Srbije hospitalizovano je 1.908 osoba obolelih od korona virusa. Od početka pandemije registrovano je 794.528 slučajeva korona virusa, od ukupno 5.159.888 testiranih uzoraka, a preminulo je 7.445 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove