TABLETI STIGLI U ŠKOLU NA ČUKARICI: Podela će biti završena do 20. septembra

Novosti onlajn

07. 09. 2021. u 12:43

TABLET računari za učenike od trećeg do šestog razreda beogradskih osnovnih škola podeljeni su danas na opštini Čukarica, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić naveo je da će podela biti završena do 20. septembra.

ТАБЛЕТИ СТИГЛИ У ШКОЛУ НА ЧУКАРИЦИ: Подела ће бити завршена до 20. септембра

Foto: Novosti

Vesić je istakao da će do kraja ove nedelje učenici iz opštine Zemun, sa Zvezdare, Vračara, iz Grocke i Surčina dobiti tablet računare, a da će đacima sa opštine Palilula biti uručeni 16.septembra.

Na dodeli tablet računara u Osnovnoj školi "Đorđe Krstić" na opštini Čukarica, Vesić je podsetio da su kupljena ukupno 67.592 tablet računara za đake, a 6.952 laptop računara za nastavnike i učitelje.

- Na taj način smo omogućili da naša deca, nastavnici i škole budu spremni za digitalnu nastavu, što je potpuno normalno u 21. veku - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je rekao da su tablet računari osigurani, te da će osiguranje snositi sve troškove oštećenja, kao i da će nakon tri godine biti u vlasništvu roditelja.

Vesić je pozvao roditelje, čija deca pohađaju prvi i drugi razred, da se prijave na konkurs Fondacije za mlade talente Grada, koji je otvoren do 30. septembra, kako bi dobili novčana sredstva za četiri udžbenika, čija je cena, u zavisnosti od izdavača, oko 6.000 dinara.

Naveo je da se sredstva refundiraju za udžbenike Srpski jezik, Matematika, Svet oko nas i izabrani strani jezik, kao i da se do sada prijavilo 15.000 roditelja od 34.000 dece koja idu u prvi i drugi razred.

Prema njegovim rečima, roditelji mogu da se prijave onlajn kako bi dobili ta sredstva, a potrebno je da uzmu potvrdu u školi da im dete pohađa prvi ili drugi razred, pošalju očitanu ličnu kartu, kao i da imaju kopiju platne kartice sa brojem žiro računa.

- Mi ćemo već sledeće nedelje početi da uplaćujemo prvi novac i ja pozivam sve roditelje da iskoriste ovo pravo i da se prijave kako bismo olakšali početak školske godine koji je uvek težak za roditelje - rekao je Vesić.

Generalni direktor "Telekom Srbija" Vladimir Lučić istakao je da je ta kompanija kao partner Grada Beograda pomogla u nabavci tablet računara i laptopova za učenike, kao i da je obezbedila besplatnu MTS karticu sa neograničenim internetom za tablet računare.

- Đaci će imati neograničen internet koji mogu da koriste do 22 sata za sajtove i aplikacije koje su programom predviđene za edukaciju - rekao je Lučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)