SISTEM "OKO SOKOLOVO" GODINU DANA PIŠE KAZNE: Mesečno se kazni više od 10.000 nepropisno parkiranih vozila

J.D.

09. 08. 2021. u 21:57

U GLAVNOM gradu se mesečno napiše više od 10.000 kazni za nepropisno parkiranje, uglavnom u centru grada. Ovo je svakako omogućeno zahvaljujući sistemu "Oko sokolovo" koje je bahate vozače na prestoničkim ulicama počelo da love pre tačno godinu dana.

СИСТЕМ ОКО СОКОЛОВО ГОДИНУ ДАНА ПИШЕ КАЗНЕ: Месечно се казни више од 10.000 непрописно паркираних возила

Foto: Fejsbuk

Ovaj sistem kontroliše parkiranje u 340 ulica u centru grada na opštinama Stari grad, Vračar, Savski venac, Palilula, Zvezdara, ali i na Novom Beogradu i u Zemunu.

Kontrola je proširena na ulice donjeg Dorćola, Profesorske kolonije, Neimara i Čubure, a obuhvaćene su i ulice u naselju Beograd na vodi i okolini.

- Iznosi kazni za pojedince kreću se od 5.000 dinara do 25.000 dinara - izjavio je nedavno Ivan Divac, načelnik Komunalne milicije. - Sistem "Oko sokolovo" funkcioniše od avgusta prošle godine i njegova uloga je pre svega preventivna.

Ova multifunkcionalna specijalna vozila fotografišu nepropisno parkirane automobile u žutim trakama, na tramvajskim šinama, stajalištima javnog prevoza, pešačkim prelazima, kolovozu, trotoarima, a komunalna milicija šalje prekršajne naloge na kućnu adresu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024