ODREĐENA LOKACIJA FABRIKE VAKCINA: Evo gde će se proizvoditi "Sinofarm" u Srbiji

S.V.

11. 06. 2021. u 16:25

FABRIKA kineskih vakcina "sinofarm" biće izgrađena u okviru privredne zone "Autoput" u blizini Zemun Polja.

ОДРЕЂЕНА ЛОКАЦИЈА ФАБРИКЕ ВАКЦИНА: Ево где ће се производити Синофарм у Србији

GO ZEMUN

Kako je saopšteno iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, posle pribavljanja tehničke dokuemtacije, opremanje lokacije u celini 1 - Blok 11a, u okviru Plana detaljne regulacije za područje privredne zone "Autoput", biće povereno Institutu za puteve a.d., kao najpovoljnijem ponuđaču. Njihov posao vredan je 61,78 miliona dinara bez PDV.

U odluci Vlade Srbije o izgradnji ove strateški važne fabrike ističe se da je investicija prioritet u borbi protiv kovida 19.

Komunalno opremanje namenjene parcele u Zemun Polju podrazumeva rešenje imovinsko pravnih pitanja, izradu tehničke dokumentacije koja je oročena na 25. oktobar i izgradnju pristupnih saobraćajnica, i to po hitnom postupku.

- Fabrika, u kojoj će se prvo pakovati "Sinofarm" vakcina, a kasnije i proizvoditi, biće zajedničko ulaganje Srbije, Kine i Ujedinjenih arapskih emirata. Predviđen je i pogon za proizvodnju PSR testova - saopšteno je iz GO Zemun. - Planirana mesečna proizvodnja je dva miliona doza vakcine mesečno. Za fabriku koja će se graditi po sistemu "ključ u ruke", srpska strana će obezbediti zemljište i infrastrukturu.

Kako se navodi, ova kompletno grinfild investicija obezbediće dovoljne količine kineske "Sinofarm" vakcine ne samo za Srbiju, već i region.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)