KISNU DOK ČEKAJU PREVOZ: Muke putnika na stajalištu u Mite Ružića

J.D.

25. 05. 2021. u 17:02

STANOVNICI Zvezdare godinama čekaju nadležne da se smiluju i postave nadstrešnicu na stajalištu "Mite Ružića" u istoimenoj ulici.

КИСНУ ДОК ЧЕКАЈУ ПРЕВОЗ: Муке путника на стајалишту у Мите Ружића

Privatna arhiva

Popularna autobuska stanica nalazi se kod skretanja za Mirijevo iz pravca Bulevara kralja Aleksandra, a putnicima je tokom kišnih dana jedino skrovište drvo lipe iz obližnjeg dvorišta čija krošnja se proširila i van ograde.

Slična situacija je i na stanici "Marka Oreškovića" u Ulici Dimitrija Tucovića, gde se nalazi samo mala tabla koja ukazuje na autobusko stajalište. Iako su za obe lokacije Zvazdarci peticiju pisali u više navrata, nadležni ističu da na ovom mestu ne postoje uslovi za postavljanje zaklona

- Preduslov montaži nadstrešnica na stajalištima jesu odgovarajući saobraćajno-tehnički uslovi na terenu - objašnjavaju nadležni iz Sekretarijata za javni prevoz. - Na konkretnoj lokaciji, nakon izgradnje autobuskog stajališta van osnovnog kolovoza, preostali deo trotaoar koji se koristi u funkciji stajališnog platoa koji je širine do dva metra, što je nedovoljno za ugradnju nadstrešnice na propisan način koji ne bi činio smetnju vozilima prilikom ulaska u stajalište i ne bi ometao pešake ali i putnike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!