KIJEVSKI POTOK NEĆE PLAVITI RAKOVICU: Nastavljen posao na regulaciji pritoke reke Topčiderke, voda ide u cev

G. N.

25. 05. 2021. u 06:17

TRENUTNO je u toku druga faza radova na regulaciji Kijevskog potoka u Rakovici. Budući da je reč o pritoci reke Topčiderke, koji je decenijama pretvaran u fekalnu kanalizaciju, neprijatni mirisi bili su deo svakodnevice građana iz ovog dela opštine.

КИЈЕВСКИ  ПОТОК НЕЋЕ  ПЛАВИТИ  РАКОВИЦУ: Настављен посао на регулацији притоке реке Топчидерке, вода иде у цев

Foto Beoinfo

Po završetku posla, ovi problemi otići će u prošlost.

Radove su juče obišli zamenik gradonačelnika Goran Vesić, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković i predsednik Opštine Rakovica Miloš Simić.

- Doneli smo odluku, na predlog građana i Opštine Rakovica, što je potom i uradilo JVP "Beogradvode", da zacevimo potok i sprečimo izlivanje fekalne kanalizacije - rekao je Vesić.

- Na ovaj način građani su zaštićeni od neprijatnih mirisa. Ono što je najvažnije, regulisali smo ovu pritoku i ona više ne može da plavi kuće, što se dešavalo tokom velikih poplava.

Ogromna šteta u poplavama 2014.

RAKOVIČANI još sa zebnjom pamte majske poplave 2014. godine. Tada je i ova opština važila za kritično područje, zbog izlivanja reke Topčiderke. Kako su tada svedočili građani, Topčiderka nikada pre nije toliko nadošla.

Poplavila je ceo Topčiderski park, Rakovički put, čak su i podrumi zgrada u Patrijarha Pavla bili prekriveni vodom. Stanari su bili evakuisani.

Vrednost ovog posla je 45 miliona dinara. Kako je istakao Vesić, to je samo deo projekta uređenja kompletne reke Topčiderke sa svim pritokama.

KONTROLA Vesić sa saradnicima, Foto Beoinfo

- Pre nešto više od godinu dana uradili smo Plan generalne regulacije uređenja reke Topčiderke sa svim pritokama. Sada ćemo polako u fazama uređivati pritoku po pritoku, odnosno samu reku Topčiderku. Nastojimo da cela reka bude uređena kako ne bi više bila fekalna kanalizacija, a samim tim bi građani bili zaštićeni - zaključio je zamenik gradonačelnika.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!