GRAD ŽELI "PINKI" POD SVOJE OKRILJE: Vesić uputio pismo generalnom direktoru NIS Kirilu Tjurdenjevu

B. B.

24. 05. 2021. u 09:50

ZEMUNSKA hala "Pinki" uskoro bi trebalo da bude vraćena pod okrilje Grada. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je, u pismu Kirilu Tjurdenjevu, generalnom direktoru Naftne industrije Srbije (NIS), zatražio da se nađe pravni modalitet za promenu nadležnosti nad ustanovom.

ГРАД ЖЕЛИ ПИНКИ ПОД СВОЈЕ ОКРИЉЕ: Весић упутио писмо генералном директору НИС Кирилу Тјурдењеву

PROMENA Ulaz u garažu biće paralelan sa dvoranom, Foto Ž. Knežević

Vesić je na "Fejsbuku" objavio da je, u ime Grada, pismo uputio prošle nedelje i zatražio da kompanija svoje većinske akcije u zemunskoj sportskoj hali "Pinki", ustupi Beogradu. On je u pismu podsetio da je "Pinki" jedina velika sportska dvorana na teritoriji opštine Zemun i kao takva ima veliku ulogu za razvoj sporta u tom delu grada.

- Budući da "Pinki" danas posluje kao Akcionarsko društvo Kulturno-sportski centar "Pinki - Zemun" i da je kompanija NIS a. d., kao najveći akcionar držala 48 odsto vlasničkog udela, ovim putem Vam se obraćam sa željom i namerom da "Pinki" uz pronalaženje pravnog modaliteta, bude vraćen u nadležnost Grada Beograda - naveo je Vesić u pismu.

- Vraćanjem hale u vlasništvo Beograda stvorili bi se uslovi da Grad rekonstruiše objekat.

NOVA ZGRADA

KAKO su "Novosti" pisale u februaru, Hala "Pinki" u Zemunu biće srušena sledeće godine, a na tom mestu gradiće se moderni, multifunkcionalni sportsko-rekreativni centar.

"Pinki" je jedina hala za oko 200.000 Zemunaca. Ne zna se koliko će kvadratnih metara imati nova hala, ali je poznato da će buduća dvorana biti veća od postojeće. Ukoliko se ove godine reše imovinsko-pravne peripetije, sledeće godine mogla bi da započne izrada projekta.

Vesić podseća i da je "Pinki" otvoren 21. oktobra 1974. godine, povodom obeležavanja 30. godišnjice oslobođenja Zemuna, pod imenom Dom sportova, omladine i pionira "Pinki".

Hala je bila u vlasništvu Grada Beograda do 2000. godine. Opštinska vlast je, sredinom te godine, donela odluku da "Dom Pinki" transformiše u Javno preduzeće "Pinki - Zemun", koje od tada posluje kao akcionarsko društvo KSC "Pinki - Zemun". Većinski paket akcija je prodat NIS-u. Kada je ruska kompanija "Gaspromnjeft" kupila NIS, postala je i većinski vlasnik hale "Pinki".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!