RADOVI U POŽEŠKOJ, KOLONE KA ČUKARICI: Zbog postavljanja nove kanalizacione mreže, od juče je izmenjeno čak 14 linija javnog gradskog prevoza

S. B. MILOŠEVIĆ

25. 05. 2021. u 07:07

HITNI radovi na sanaciji dva kvara na uličnoj kanalizacionoj mreži u Požeškoj ulici, juči su napravile haos na Čukarici.

РАДОВИ У ПОЖЕШКОЈ, КОЛОНЕ КА ЧУКАРИЦИ: Због постављања нове канализационе мреже, од јуче је измењено чак 14 линија јавног градског превоза

Foto M. Anđela

Ulica je zatvorena u delu ulica od Petra Mećave do Kijevske, a nijedna od 14 linija javnog prevoza ovuda nije saobraćala! Sugrađani su pešačili kilometrima, autobusi kružili, a tako će biti sve do 31. maja, koliko će radovi ovde trajati.

Bez prethodnog obaveštenja i najave, žitelji Požeške i okolnih ulica našli su se juče i nemiloj situaciji. Sugrađani koji su put centra krenuli u jutarnjim časovima dočekalo je neprijatno iznenađenje. Oni koji su se u autobuse ukrcali na stajalištima pre Kijevske poput putnika sa linije 23 i 53, kao i oni koji su u vozila ušli u okretnici u Požeškoj, išli su tom ulicom do Trgovačke, a onda se tu uključivali put grada. Na staru trasu autobusi su se vraćali kod Ada Mola.

Na stajalištima Kijevska, Dom zdravlja, OŠ "Josif Pančić" putnici su čekali prevoz, a onda pešačili duž ulice do prvih autobusa ili se spuštali ka Adi da bi tu uhvatili linije koje će oh prevesti do grada.

Foto M. Anđela

A onda su nadležni iz Sekretarijata za javni prevoz promenili trase, pa su autobusi preusmereni na Valjevsku, Stevana Brakusa i Lješku. Zato je u ovim ulicama kao i duž Savske magistrale nastao kolaps.

Tramvaji 12 i 13 ovuda nisu saobraćali, pošto je deo kvara na šinama. Ipak, sugrađani se opravdano pitaju zašto linije ne saobraćaju delom ulice i ne mogu da zaobiđu radove, pošto je samo deo saobraćajnice raskopan. I narednih dana tramvaji 12 voze od Bloka 45 do Omladinskog stadiona, a linija 13 je ukinuta.

GDE SU STAJALIŠTA?

U Lješkoj, novouspostavljena su stajališta: "Stanka Opsenice", "Petra Mećave" i "Kijevska" za linije 23, 37, 49, 53, 57, 85 i 87. U smeru ka gradu i Lješkoj postoji samo jedno stajalište "Kirovljeva".

Linije 23, 37, 53, 49 i 85 će ka gradu voziti Požeškom, Valjevskom, Stevana Brakusa, Lješkom, Kirovljevom i dalje redovno.

RAMPA Požeška ulica kao korzo, Foto M. Anđela

U smeru ka periferiji voziće Bulevarom vojvode Mišića, Radničkom, Savskom magistralom, Svetolika Lazarevića Laze, Radničkom, Endija Vorhola, a onda ka Đorđa Ognjanovića, Požeška do terminusa "Banovo brdo" ili dalje ka Blagoja Parovića i dalje redovno ili ka Trgovačkoj i dalje redovnim trasama.

U smeru prema gradu ulicama Blagoja Parovića, Požeška, Valjevska, Stevana Brakusa, Lješka, Kirovljeva i dalje redovno. Autobusi 51, 52 i 560E, kao i 58 i 88 u oba smera voze Bulevarom vojvode Mišića, Savskom magistralom i Endija Vorhola. Linija 87 saobraća ulicama Požeška, Valjevska, Stevana Brakusa, Lješka, Kirovljeva, i dalje redovno.

 Foto M. Anđela

Do kraja dana obaveštenja o obustavi prevoza bila su izlepljena na stajalištima. Ipak, to sugrađanima koji javni prevoz koriste nije mnogo pomoglo. Pešačenje im predstoji do Lješke i narednih dana.

PROBLEM Građevinska mašina raskopava asfalt,, Foto M. Anđela

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)