NIS SPREMAN ZA DOGOVOR SA GRADOM: Posle molbe Gorana Vesića da se Hala "Pinki" vrati u nadležnost prestonice

S. V.

25. 05. 2021. u 09:23

KOMPANIJA NIS spremna je na razgovore sa svojim partnerima iz Grada u duhu i atmosferi konstruktivne saradnje oko ustupanja nadležnosti nad halom "Pinki".

НИС СПРЕМАН ЗА ДОГОВОР СА ГРАДОМ: После молбе Горана Весића да се Хала Пинки врати у надлежност престонице

PROMENA Ulaz u garažu biće paralelan sa dvoranom, Foto Ž. Knežević

Višegodišnje partnerstvo Kompanije NIS i Grada rezultovalo mnogobrojnim uspešno realizovanim poslovnim projektima i društveno odgovornim aktivnostima na teritoriji prestonice.

Ovako, iz kompanije NIS, odgovaraju na pitanje "Novosti" da li će ustupiti Gradu većinski udeo u vlasništvu nad zemunskom halom KCS "Pinki", posle pisma koje je zamenik gradonačelnika Goran Vesić uputio generalnom direktoru NIS Kirilu Tjurdenjevu.

Vesić je uputio pismo ovoj kompaniji, koja inače ima 48 odsto vlasništva nad zemunskom dvoranom "Pinki", sa molbom da se nađe pravni način kako bi ruinirana sala bila vraćena pod okrilje Grada.

GODIŠNjICA OSLOBOĐENjA ZEMUNA

"PINKI" je otvoren 21. oktobra 1974. godine, povodom obeležavanja 30. godišnjice oslobođenja Zemuna. Hala je sve do 2000. godine bila u vlasništvu Grada, kada je opštinska vlast donela odluku da "Dom Pinki" transformiše u javno preduzeće, koje od tada posluje kao akcionarsko društvo KCS "Pinki Zemun". Većinski paket akcija prodat je NIS, a kada je ruska kompanija "Gaspromnjeft" kupila NIS, postala je i većinski vlasnik ove zemunske dvorane.

- Hala "Pinki" jedina je velika sportska dvorana na teritoriji opštine Zemun i kao takva ima veliku ulogu za razvoj sporta u ovom delu našeg grada - naveo je Vesić u pismu.

- Budući da "Pinki" posluje kao Akcionarsko društvo "Kulturno-sportski centar Pinki Zemun" i da je kompanija NIS, kao najveći akcionar držala 48 odsto vlasničkog udela, obraćam se sa željom i namerom da KCS "Pinki", uz pronalaženje pravnog modaliteta bude vraćen u nadležnost Grada Beograda. Vraćanjem hale "Pinki" u vlasništvo Beograda stvorili bi se uslovi da Grad rekonstruiše objekat.

"Novosti" su u februaru pisale da će ova oronula sala u centru Zemuna biti srušena sledeće godine, kako bi na tom mestu bio izgrađen novi, multufunkcionalni sportsko-rekreativni centar. Realizacija projekta mogla bi da počne za godinu dana, ukoliko do kraja 2021. budu rešeni imovinsko-pravni odnosi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?