Олимпијска лепотица Јахорина за предстојећу зимску сезону се може похвалити да има бројне адуте којима би могла одговорити и захтевним страним туристима. Кабинска гондола, вештачко оснежавање и унапређене ски стазе, али и богат забавни програм су део понуде која очекује госте.

Директор Туристичке организације "Јахорина" Источно Сарајево Игор Тошић изјавио је Срни да је Јахорина постала све траженија дестинација и озбиљан ски-центар који нуди велики број туристичких садржаја, а захваљујући систему за вештачко оснежавање гарантује значајан број скијашких дана.

-Све то нам даје за право да верујемо да ће ова сезона оборити рекорде када је реч о туристичким посетама Јахорини и Источном Сарајеву, закљуичо је Тошић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Јахорину окупирало 6.000 скијаша у једном дану

Он је нагласио да су у прошлој зимској сезони на Јахорини забележене посете туриста из 62 земље, а у претпрошлој из 56.

- Велико је интересовање туриста из Русије. Пре месец дана Јахорину и Источно Сарајево посетило је 35 тур-оператера и новинара из Русије, што је од великог значаја, навео је Тошић.

Он је истакао да су Јахорина и Источно Сарајево посебно постали интересантни и туристима из Кине због безвизног режима са БиХ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Кинески инвеститори заинтересовани за Јахорину и Пале

Тошић је рекао да се од предстојеће зимске туристичке сезоне много очекује, јер се у ову олимпијску лепотицу доста улагало у протеклом периоду, а оно што ће сигурно да обележи сезону јесте кабинска гондола, чије отварање је планирано у суботу, 30. новембра уз концерт Саше Матића.

Фото Ј. Субин

- Зимску сезону сигурно ће да краси низ великих догађаја. Већ 7. децембра очекује нас ски-опенинг и концерт британске звезде Брајана Ферија, затим концерти Ђорђа Давида и Аце Лукаса 28. децембра, те Рамба Амадеуса и многих других музичких звезда. Све што радимо је с циљем привлачења све већег броја туриста и богатије туристичке понуде, нагласио је Тошић.

Он је истакао да су стазе унапређене, направљено је пет километара нових стаза, оснежена је комплетна стаза Пољице, савремени систем за вештачко оснежавање гарантоваће већи број скијашких дана...