Kineski investitori zainteresovani za Jahorinu i Pale

R. S.

24. 10. 2019. u 13:58

Кинески инвеститори заинтересовани за Јахорину и Пале

Dejan Ljevnaić i Jack Shu, predstavnik uprave Ski centra “Sikret Garden”

Na poziv predstavnika kineskog Olimpijskog komiteta, uprava Olimpijskog centra „Jahorina”, na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem, obišla je olimpijski grad Peking

NA poziv predstavnika kineskog Olimpijskog komiteta, uprava Olimpijskog centra „Jahorina”, na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem, obišla je olimpijski grad Peking i sedam okolnih ski centara, koji će biti domaćini zimskih Olimpijskih igara 2022. godine.

Menadžmen OC Jahorina i Olimpijskog komiteta Kine, razgovarali su i razmenili iskustva sa predstavnicima ski centara “Sikret Garden” i “Vanlong Paradise”.

Više od 150 skijaša iz Kine u okviru priprema za Olimpijadu, boravilo je na Jahorini prethodne zimske sezone. Tokom posete ovoj zemlji dogovoren je ponovni dolazak sportista u predstojećoj zimskoj sezoni, koji su bili zadovoljni prošlogodišnjim uslovima, te žele da ponovo posete olimpijsku planinu i to u proširenom sastavu.

-Predstavnici Olimpijskog komiteta Kine pozitivno su nastrojeni prema Republici Srpskoj, a posebno interesovanje su iskazali ka Palama jer tu vide budućnost skijaškog sporta i turizma. Uprava Olimpijskog centra „Jahorina” je u Kini prezentovala nove investicije čija je realizacija trenutno u toku, što je još više podstaklo investitore da se odluče da posete Pale i to već do kraja ove godine – istaknuto je iz OC Jahorina.

Ljevnaić je istakao da je skijanje u Kini u ekspanziji.


Dejan Ljevnaić sa predstavnicama “Vanlong Paradise- Kinezi investiraju velika sredstva u skijanje i skijašku infrastrukturu, te zainteresovanost da investiraju na Palama može biti od velikog značaja za celu Republiku Srpsku. Naša velika prednost je blizina međunarodnog aerodroma Sarajevo, a obećavajuće su i činjenice bezviznog režima kao i međudržavne saradnje Kine i BiH koja je na visokom novou – kazao je Ljevnaić.

On je dodao da Jahorina ima veliki potencijal, koji je moguće iskoristiti samo uz adekvatne i pametne investicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije