Опуштен одмор на острвима принчева

А. Миката

субота, 06. 07. 2019. у 22:28

Опуштен одмор на острвима принчева
Три скривена бисера за које туристи још нису чули: Каламос, Бјујукада и Елба

ГУЖВЕ на плажама, бука коју ствара велики број туриста и превише градилишта како би се примио што већи број гостију, разлог је зашто многи путници траже мала и тиха места на Медитерану.

Представљамо вам три скривена бисера у Италији, Грчкој и Турској до којих није тешко доћи, а нуде опуштен одмор без гужви каквих има у популарним летовалиштима.


КАЛАМОС, ЈОНСКО МОРЕ

На малом јонском острву Каламос живи мање од 500 становника, али са осмехом примају све туристе који одлуче да овде проведу одмор. Стиже се фериботом у луку Порт Каламос која је отворена читаве године. Нема великих, бетонских хотела, већ смештај треба бирати у апартманима које нуде мештани. Острво је прекривено боровом шумом и изузетно популарно међу једриличарима.

Прочитајте још - Јонска обала ће бити хит наредног лета

БЈУЈУКАДА, МРАМОРНО МОРЕ

Бјујукада је омиљено место за викенд богатих Турака, јер је од Истанбула удаљено само 90 минута вожње. Бјујукада је највеће од Принчевских острва и има најлепше плаже. На острву нема аутомобила, већ сви возе бицикле или, као такси, користе фијакере. Ово је прави православни рај, јер се могу посетити византијска црква и Манастир Светог Николе, као и још неколико православих цркава. Овде сви долазе да се диве лепим вилама, купају се на плажи и освеже у кафићима.

ЕЛБА, ТИРЕНСКО МОРЕ

Мало острво у Тосканском архипелагу познато је по Наполеону који је овде живео у изгнанству, али и грофу Монте Кристу, који је овде био заточен. До овог трећег по величини италијанског острва које је чувено по укусној храни, дивним плажама, малом и лепом акваријуму, возе четири фери-линије. Савршено је повезано са Сардинијом и Корзиком, а излет до ових острва даје додатни квалитет одмору. Овде има доста хотела који пружају савремени луксуз, али је острво успело да сачува шмек некадашњег Медитерана.

Једна од највећих атракција је Космополи, имагинарни Медичијев град.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације