СРПСКО КОЛО У СОЛУНУ: Туристичка промоција наше земље широм Грчке (ФОТО)

Г.Н.

14. 05. 2019. у 19:32

СРПСКО КОЛО У СОЛУНУ: Туристичка промоција наше земље широм Грчке (ФОТО)

Фото: Г. Новаковић

Српска делегација жели да привуче јос већи броја грчких туриста, охрабрена податком да се управо гости из ове земље налазе на првом месту по броју ноћења у Београду током марта

БРЕНДИРАНИ аутобус Туристичке организације Србије и ТуристичкеорганизацијеБеограда стигао је на прво стајалисте - Солун. Промоција наше земље у пријатељској Грчкој, почела је представљањем нематеријалне културне баштине на северу, и то на шеталисту код Беле куле, а потом и у најпосећенијем шопинг центру "Космос". Одатле, весели српски караван сели се у Атину, да би промотивне платформе биле завршене у Лариси.


Српска делегација жели да привуче јос већи броја грчких туриста, охрабрена податком да се управо гости из ове земље налазе на првом месту по броју ноћења у Београду током марта.


- Грци су у марту најбројнији туристи. Сви хотелијери и угоститељи вредно се припремају за предстојећу сезону како би унапредили понуду - казе за "Новости" Слободан Унковић, заменик директора ТОБ.


Фото: Г. Новаковић


Према Унковићевим речима, циљ је да ове године у касу Града Београда уђе око милијарду евра од туризма. Борба да наша престоница остане интересантна Грцима, такође је један од приоритета.


- Грци воле Београд због лаганог животног ритма, упркос томе сто је реч о метрополи. Нема напетости, угоститељи их добро дочекују, због чега се осећају као код куће. Осмех и укусна храна је оно што их код нас привлачи - напомиње Унковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Срби поново у Солуну


Посета српске делегације организована је у сарадњи са амбасадом Републике Србије у Атини, Генералним конзулатом наше земље у Солуну и амбасадом Републике Грчке у Србији. На централним градским трговима Грцима ће наредних дана бити представљене туристичке понуде за лето свих носиоца туристичке индустрије Србије, укључујуци организације, агенције, туроператере, хотеле, хостеле и друге.Фото: Г. Новаковић


Своје понуде пред житеље Солуна претходних дана изложили су јос и

Туристичке организације Војводине, Ниша, Лесковца, Соко бање, Крагујевца, Златибора, Чачка, а штанд је поставила и општина Мионица.


- Промоција је подједнако веома важна и за Србију и за туристицке

организације - напомиње Олгица Миљковић, менаџер за тршисте Србије. - Статистички подаци говоре да се гостовања грчких туриста у Србији налазе у првих шест места. Најинтересантније су бање, гастрономија и планински туризам за активни одмор.Фото: Г. Новаковић


На обали испред Беле куле и у "Космосу", пред бројним посетиоцима, Србија се представила пригодним програмом. Фолклораши су представили део наше традиције и културне баштине, одигране су краће представе уз игру, хор и музички оркестар. Изложени су били српски сувенири, као и гастрономија.


ИНТЕРЕСОВАЊЕ


Грчка, Турска, Израел, Кина и Немачка заузимају листу првих пет земаља чији су становници одабрали да обиђу Београд. Одмах за њима су гости из земаља региона - Хрвати, Словенци и Бугари.


Фото: Г. НоваковићФото: Г. Новаковић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације