Владислав Михаиловић: Свима нам је потребан разговор и мало смеха

М. ЈУНГИЋ МИЛОШЕВИЋ

14. 04. 2020. у 08:49

Глумац о данима током ванредног стања, слободном времену, свету кад све ово прође


Владислав Михаиловић: Свима нам је потребан разговор и мало смеха

Фото Н. Скендерија

ЉУБИТЕЉИ театра много пута су уживали у сјајним ролама глумца Владислава Михаиловића, актера бројних представа у његовом матичном позоришту Атеље 212. Гледаоци крај малих екрана памте га и по улогама у серијама "Горе доле", "Породично благо", "Наша мала редакција". Заволели су га и као официра Панту Драшкића, првог ађутанта престолонаследника Александра, у теленовели "Црвени месец", чије је снимање прекинуто због увођења ванредног стања.

Михаиловић, за "Новости", открива да се прилагодио новим условима живота, будући да је ово четврто ванредно стање од када зна за себе.

- Пошто се бавим послом који подразумева прилагођавање у одређеним ситуацијама, засада сам у реду и трудићу се да тако остане - каже старији син нашег чувеног глумца Милана Цација Михаиловића.

* Како изгледа ваш дан у доба короне?

- Носим намирнице родитељима, али само до врата. Трудим се да поштујем сва правила бонтона у условима пандемије: рукавице, маска, излазак из куће, повратак у кућу... Мислим да је, у том смислу, моја опсесивна компулсивност достигла свој максимум. У стану одржавам хигијену на којој би ми позавидела свака операциона сала. Читам, гледам серије, филмове, и одједном имам времена за све оно чему нисам могао да се посветим, због уобичајеног ритма и начина живота.

* На који начин комуницирате са пријатељима у време обавезног друштвеног дистанцирања?

- Са пријатељима и људима који ми значе, чујем се телефоном или преко "Скајпа". Свесни су колико је битно поштовање прописаних мера, ма колико оне тешке биле и схватају да је то мала жртва у односу на оно са каквим бисмо последицама могли да се суочимо да се те мере не поштују. Оно што нам је свима потребно јесте разговор и мало смеха, а мени тога у контакту са пријатељима никада не мањка.

* Хоће ли свет бити другачији, када све ово прође?

- За многе се свет већ променио. Људи су остали без својих најмилијих и то је највећа трагедија у овој ситуацији. Морамо да будемо јаки и да оне који су тренутно психички слаби, убедимо да има наде и да се вреди борити. Да је ово само један "ниво" у компликованој игрици који морамо да пређемо, јер живот је стварно леп.

* Како бисте мотивисали читаоце да поштују кућни карантин?

- Останите код куће, првенствено због оних које волите. Ко зна шта све корисно и лепо можете да сазнате о себи у овим несвакидашњим тренуцима.


ВЕЖБАЊЕ ЈЕ У ФАЗИ РАЗМАТРАЊА

ВЛАДИСЛАВ Михаиловић нам је открио да доручкује, руча, ужина, вечера и једе још по неколико пута између ових оброка.

- Размишљам о томе да почнем да вежбам, али је та идеја још у фази разматрања. Јуче сам добио и простирку за вежбање, па ћу вероватно бити потпуно спреман, чим укину ванредно стање.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације