Ђорђе Давид за Новости после добијене битке са короном: Океј сам, лежим у свом кревету и гледам у телевизор као у бајку (ФОТО)

В. ПАНТЕЛИЋ

09. 04. 2020. у 00:35

Бивши певач "Генерације 5" и члан жирија "Звезда Гранда", изашао је јуче из Клинике за тропске и инфективне болести Клиничког центра Србије

Ђорђе Давид за Новости после добијене битке са короном: Океј сам, лежим у свом кревету и гледам у телевизор као у бајку (ФОТО)
РОКЕР Ђорђе Давид (55), бивши певач "Генерације 5" и члан жирија "Звезда Гранда", изашао је јуче из Клинике за тропске и инфективне болести Клиничког центра Србије, где се две седмице лечио од вируса корона, и вратио се у свој стан у Новом Београду. Њега је испред болнице сачекала невенчана супруга Ана, са којом има ћеркицу Сташу, и одвезла га до зграде у којој живи.

Подсетимо, музичар се због јаке упале плућа и високе температуре сам одвезао колима до болнице у ноћи између 23. и 24. марта. Одмах је тестиран на ковид 19, а да је позитиван, сазнао је 26. марта.

- Океј сам, лежим у свом кревету и гледам у телевизор као у бајку - рекао је Ђорђе Давид јуче, за "Новости". - Доживео сам шок чим сам изашао на ваздух. У глави ми се мантало и имао сам страховиту слабост. Позвао сам лекаре са одељења на ком сам лежао, а они су ме смирили и рекли да је то нормална реакција псле 15 дана боравка у затвореном простору.


По савету лекара, Ђорђе мора да буде још 21 дан у кућној изолацији. Докторе зове змајевима, а медицинске сестре, остало особље и чистачице правим лавовима и лавицама. Наглашава да нико од њих никад није повисио тон, био непријатан или слично:

- Шта год да сам их замолио, као и остали пацијенти, све су урадили. Да могу некако да им дуплирам плату, ни то не би било довољно да им захвалим на свему што су урадили и што чине и даље у борби против короне. Кад све ово прође, свима, а посебно особљу са пулмологије, одужићу се на свој начин. Биће то изненађење, али о том - потом.

Давид признаје да су медицинске сестре само једном викале на њега, али сам је за то био крив.


- На спрату где сам био има пет соба, у свакој су четири пацијента - прича нам рок певач. - У соби су, осим кревета, један сто и четири столице. Купатило и тоалет су заједнички, а из собе не сме ни нос да се промоли. Е па ја сам првог дана то правило прекршио, изашао сам из собе и, после грдње медицинских сестара, никав више то нисам поновио. Све собе су повезане заједничком терасом која је преграђена између. Та тераса ми је била једини излаз. Радовао сам се што могу да видим сунце и људе како пролазе улицом. Из те наше собе изашло је највише излечених људи. Нажалост, неки су и преминули. Један млад човек, од 40 година, пребачен је на трећи спрат јер малтене није дисао. Сваког дана смо се распитивали код лекара у визити како је нашем цимеру. Првог јутра су нам рекли да је стабилно, другог да му се стање побољшава, а трећег су нам саопштили да је преминуо. Настао је тајац у соби. Нико од нас није реч проговорио тог дана.


Ђорђе вели да су му много значиле поруке охрабрења које је добијао од непознатих људи на друштвеним мрежама, но, било је и малициозних порука, пуних мржње. А пре него што је напустио болницу, морао је поново да се тестира на корону.

- Када сам се први пут тестирао, по доласку у болницу, осећао сам страховиту немоћ и крхкости - казује нам Давид. - Пре него што сам изашао, други пут сам тестиран, резултат је био негативан, а ја сам имао осећај отупелости. Мислим да ће ми адреналин прорадити тек за десетак дана, када схватим да сам излечен и да више нисам у болници.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Vesna

09.04.2020. 07:17

Hvala Bogu I lekarima, to jest svom medicinskom I ostalom osoblju. Bices dobro. Najgore je proslo. Ziv bio gospodine.

Slavko Vlacic

09.04.2020. 23:35

baš je čudno kako nikoga iz svog okruženja nije zarazio, jedinstven slučaj!?